Educatoarele de la gradinitele de stat care predau la mai multe grupe isi pierd sporurile – proiect M.Fin.

Ministerul Finantelor a lansat in dezbatere ieri, 6 August un proiect de Ordonanta prin care scoate din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice posibilitatea ca educatorii care predau la mai multe grupe sa primeasca salarii majorate. Pana acum majorarea se facea astfel:

  • pentru 2 grupe, o crestere cu 7% a salariului de baza detinut;
  • pentru 3 grupe, o crestere cu 10% a salariului de baza detinut;
  • pentru 4 grupe, o crestere cu 15% a salariului de baza detinut;
  • pentru 5 grupe, o crestere cu 20% a salariului de baza detinut.

In proiectul publicat ieri, invatamantul prescolar este eliminat complet, articolul fiind rescris doar pentru invatamantul primar sau gimanzial:

Art. V – (1) Articolul 7 din anexa I, Capitolul I, litera B la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins : ”Art. 7 – Personalul didactic care asigură predarea simultană la 2 – 5 clase de elevi în învăţământul primar sau gimnazial, primeşte o majorare a salariului de bază, după cum urmează: a) pentru 2 clase de elevi, o creştere cu 7% a salariului de bază deţinut; b) pentru 3 clase de elevi, o creştere cu 10% a salariului de bază deţinut; c) pentru 4 clase de elevi, o creştere cu 15% a salariului de bază deţinut; d) pentru 5 clase de elevi, o creştere cu 20% a salariului de bază deţinut.” ” 

Pentru a intra in vigoare, acest proiect trebuie adoptata in sedinta de Gugern si apoi publicat in Monitorul Oficial.