Misiunea noastră este de a contribui, prin programele educaționale și proiectele pe care le oferim, alături de familie, la formarea iniţială şi continuă a unor „comori”, permițându-le copiilor să fie fericiți în felul lor, căci ce altă modalitate mai bună, vor gasi?

Această perspectivă presupune ca direcţii concrete de acţiune activităţi de formare şi dezvoltare personală, consiliere, precum şi activităţi de suport şi servicii competente, de calitate, centrate pe persoană, în acord şi pentru dinamismul unei societăţi bazate pe cunoaştere şi competitivitate.

Formarea de copii și adolescenți sociabili, fericiți, liberi și întreprinzători este o mare provocare în ziua de azi, echipa noastră având ca misiune schimbarea viziunii asupra modului de a crea o educație excelenta.

Singuratatea nu a fost niciodată atât de intensă: părinții își ascund sentimentele de copii, copiii își ascund lacrimile de părinți și profesorii se refugiază în autoritarism.

Cantitatea de informație și cunostințe disponibile este mai mare, cu toate acestea, noile generații nu sunt formate pentru a gândi, ci pentru a repeta informații. Educația trece printr‑o criză fără precedent, la nivel mondial. Exista oare vreo speranță? Da!

Pentru asta am creat „Tărâmul cunoașterii”, loc magic în care încercăm să cultivăm emoția și să dezvoltăm inteligența copiilor. Și, pentru asta, echipa noastră vine în spijinul dumneavoastră, al părinților.

Specialiștii noștri, prin tehnici pedagogice pot crea un spațiu de dezvoltare deplină și autentică care va fi preluat de copii și acasă.

Pasiunea noastră pentru educație, interesați deopotrivă de bogăția spiritului uman, având instrumentele necesare pentru a promova formarea de oameni care gândesc, pentru a educa emoția, pentru a lărgi orizonturile inteligenței și a crea o viață de calitate.

Program de Lucru

Luni

08:00-18:00

Marti

08:00-18:00

Miercuri

08:00-18:00

Joi

08:00-18:00

Vineri

08:00-18:00

Sâmbătă

Inchis

Duminică

Inchis

Gradinita privata sau de stat?

privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

1,5 ani

Acreditare/Autorizare

in curs de autorizare

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

da, 08:00-18:00

Sistem camere video

Nu! Avand in vedere regulamentul GDPR este foarte greu de implementat un astfel de sistem.

Exista transport pentru copii?

exista posibilitatea de transport la cerere prin parteneri

Care este sistemul educațional adoptat?

Procesul instructiv – educativ se realizează prin tehnici de predare moderne, creative, interactive, respectând totodată programa MECTS.

Când a fost înființată grădinița?

2018

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Educatori cu pregătire și experiență în lucrul cu copiii, asistente educaționale, psiholog, profesori colaboratori pentru activitățile opționale.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Personalul gradinitei dispune de training si formari continue.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

Sistemul implementat este bilingv roman-englez

Ce alta limba se mai studiaza?

La solicitarile parintilor se pot introduce si alte limbi straine

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

Promovam adaptarea treptata a copilului la mediul de colectivitate, ceea ce presupune faptul ca fiecare copil care se afla la primul contact cu colectivitatea, va incepe aceasta incursiune prin a petrece initial cate o ora-doua alaturi de noi, crescand ulterior timpul in functie de disponibilitatea emotionala a copilului.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Sanatatea copiilor nostri este primordiala, drept care zilnic se efctueaza triajul copiilor. De asemenea respectam toate normele cu privire la curatenia si igiena necesare dezvoltarii armonioase a copiilor

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

da

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

depinde de tipul de afectiune. Daca este o afectiune virala care poate afecta sanatatea celorlalti copii, nu, nu acceptam. Aceasta actiune are loc dimineata cand asistenta realizeaza triajul copiilor.

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

conditiile contractuale sunt mentionate in website. Exista situatii in care partea variabila din taxa se returneaza.

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

Depinde de situatie si de tipul de afectiune care trebuie tratata.

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Da, exista situatii in care parintele este sunat si informat despre starea copilului sau chemat sa-l preia, dupa caz.

Care este programul de somn?

12:30-15:30

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

Exista dormitor separat si incepand cu luna iunie 2019 am introdus un nou concept prin care copii dorm afara

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Patuturile sunt etichetate astfel incat fiecare copil are patutul lui in fiecare zi

Cât de des se schimbă lenjeria?

saptamanal

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Ritualul de somn al fiecarui copil este respectat.

Care este programul meselor și al gustărilor?

09:00 - mic dejun, 10:30 - gustare de fructe, 12:00 - masa de pranz, 16:00 - gustare

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

Mancarea este furnizata de o firma de catering

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Exista avize si autorizatii pe care firma de catering le detine. Mai mult decat atat managementul nostru face periodic vizite in locatia unde este preparata mancarea pentru gradinite. Dupa aproximativ 1 an de colaborare nu am avut nici o plangere si am avut si meniuri speciale din care am exclus anumiti alergeni.

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

Programul alimentar include prajituri de casa, acestea fiind preparate cu sirop de agave (inlocuitor bio pentru zahar)

Sucuri primesc?

Nu

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

Fructe de sezon

Cât de mare este o porție de mâncare?

Portiile de mancare nu sunt calculate dupa greutate sau marime. Toate portiile de mancare sunt calculate caloric si diversificate in functie de necesarul de proteine, glucide, fibre etc, pentru varsta respectiva. Incurajam o alimentatie sanatoasa. Alimentele folosite nu sunt congelate, nu sunt folositi potentiatori de gust, arome, coloranti etc

Este programul de activități respectat?

da

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

nu

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

grupele sunt structurate astfel: Grupa baby: 1-3 ani, Grupa mică : 3 – 4 ani; Grupa mijlocie : 4 – 5 ani; Grupa mare : 5 – 6 ani

Câți copii sunt într-o grupă?

10-12 copii

Nr de cadre didactice alocate/grupa

1 educator si 1 asistent educator

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

da

Cum se face comunicarea cu părinții?

Incurajam comunicarea verbala in sesiuni particulare.

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Sigur ca da! Scopul si misiunea noastra este sa asiguram un mediu securizant in care copilul sa prinda incredere in sine si sa se dezvolte atat intelectual cat si emotional. Dar, in acelasi timp, informam parintii inca de la inceput ca un stil de educare emotional implica si anumite situatii pe care copiii trebuie sa le gestioneze singuri, bineinteles sub atenta supraveghere a cadrelor care intervin doar daca comportamentul deviza de la normal. In cazul unor evenimente neplacute de genul accidentarilor avem asistent care intervine pentru primul ajutor iar Directorul Educational actioneaza conform protocolului in astefel de situatii.

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

La sfarsitul programului si pe parcursul zilei, ori de cate ori este necesar

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

Periodic sunt efectuate evaluari ale evolutiei copiilor, intocmite rapoarte de evaluare, care sunt discutate impreuna cu parintii in sedinte individuale.

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

Abordarea are la baza blandetea, intelegerea si iubirea de care fiecare copil are nevoie. Fiecare reactie a copilului are la baza un factor declansator, iar pentru a putea ajuta copilul sa depaseasca o etapa in care prezinta comportamente dificile, incercam sa identificam care este motivul petru care copilul manifesta aceste comportamente si apoi cautam solutia potrivita pentru fiecare copil in parte. In cadrul acestei etape este primordiala colaborarea cu parintii.

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Pe langa ce am descris mai sus, mentionam ca personalul este format din educatori cu experienta, psiho-pedagogi, cu abilitati in depistatrea nu numai a comportamentelor mai agresive dar si a formelor usoare de ADHD, autism etc.

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

Copiii sunt scosi afara zilnic, cat mai mult posibil. Spre exemplu, atunci cand vremea este favorabila toate activitatile, inclusiv servirea mesei si odihna se desfasoara afara.

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

Sigur ca da! Daca vremea ne permite activitatile se intampla afara, intotdeauna

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

22-23 grade Celsius

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

Spatiul esteriro are aproximativ 150mp, echipat corespunzator pentru grupele de varsta 1.5-6ani, suprafat este acoperita integral cu dale din cauciuc

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

program scurt 08.00-12.30 - 1090 lei; program lung 08.00-18.00 - 1290 lei + 20lei/zi masa

Alte taxe?

Nu

Ce activități include această taxă lunară?

Activitatile curriculare si activitatile desfasurate in limba engleza

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Programe educaționale FasTracKids, structurate pe categorii de vârstă: Explorers (1,9 – 3 ani) – o activitate distractivă ce încorporează componente matematice și de alfabetizare, precum și activități în limba engleză; Music (2 – 4 ani) – cel mai bun și cunoscut program de educație a simțului muzical din SUA : ABC Music &Me; Tots (2,5 – 3,5 ani) – un program special gândit pentru a stimula curiozitatea și pentru e exersa 4 direcții distincte în evoluția copiilor foarte mici: capacitatea de concentrare, abilitățile sociale și de relaționare, încrederea în forțele proprii, abilitățile de comunicare. Înot/Pictură/Balet/Teatru/Fotografie/Micii cercetași/Robotică; Limbi străine: germană, engleză, franceză, japoneză, hindi; Ateliere de dezvoltare personală.

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

10% pentru copiii proveniți din aceeași familie (frați); 10% pentru plata integrală a taxei la începutul anului școlar;

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed