Gradinita EXPLORE 100+  reprezintă performanță prin joacă, bucuria de a învăța, libertatea de a explora și de a crea într-un mediu prietenos și stimulativ.

Reggio Emilia este recunoscută drept una dintre cele mai de succes abordări educaționale din lumea întreagă. Suntem prima instituție din România care promovează implementarea principiilor abordării educaționale Reggio Emilia și adaptarea acestora la curriculum-ul oficial și contextul cultural românesc.

Numele instituției vine de la convingerea că, așa cum afirma Loris Malaguzzi, un copil are 100 limbaje simbolice prin care comunică, se exprimă, gândeste și cunoaste lumea înconjurătoare.

Gradinita Explore 100+  își propune să îmbine teoriile educaționale moderne cu valorile școlii tradiționale românești.

Prin tot ceea ce facem, urmărim să ajutăm copiii să fie pregătiți pentru următoarea etapă instructiv-educativă, indiferent de opțiunea ulterioară.  Considerăm că un copil care a urmat o grădiniță inspirată de abordarea Reggio Emilia este pregătit să facă față atât în învățământul tradițional, cât și în cel alternativ. Este echilibrat, curios și dornic să învețe și să descopere lucruri noi. În plus, acest copil știe că ceea ce gândește, ceea ce spune și ceea ce face are valoare și este apreciat de cei din jur.

Suntem aici pentru că fiecare copil este un miracol, unic si irepetabil. Iar copilul tău trebuie să știe acest lucru. Suntem aici pentru că ne dorim să oferim o educație valoroasă copiilor noștri!

Cine suntem?

Explore 100+ debutează în viaţa educaţională românească în 2011 când deschide prima grădiniţă de inspiraţie Reggio Emilia din România. În 2013, apare ciclul primar, o şcoală care urmează liniile directorii date de curriculum-ul românesc. O scoala care propune o învăţare democratică, cu respect pentru copil, profesor şi părinte şi  pentru procesul natural de învăţare; o şcoală unde temele, notele sau evaluările nu reprezintă factori de constrângere.

Explore 100 îşi completează oferta educaţională prin înfiinţarea unui centru educaţional destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 – 12 ani, şi a unui before/after school. Centrul Explore 100 oferă un pachet de cursuri şi experienţe educaţionale care urmăresc o dezvoltare holistică a copilul, punând accent pe valorile, strategiile şi compeţentele de care acesta are nevoie ASTĂZI pentru a-şi crea un VIITORALTFELMÂINE.

De ce educaţie holistică?

Pentru că învăţarea reprezintă suma tuturor experienţelor cognitive, emoţionale, fizice, spirituale la care copilul este expus şi a relaţiilor pe care copilul le stabileşte cu ceilalţi şi cu sine.

De ce EXPLORE 100+ ?

“Într-o lume a consumerismului şi a superficialităţii, a promovării non-valorilor şi falsităţii, datoria noastră morală faţă de copiii noştri este să le cultivăm dragostea pentru frumos şi adevar, capacitatea de a aprecia valorile reale şi modelele autentice. Cum reuşim acest lucru? Aplecându-ne asupra primilor ani de viata ai copilului şi oferindu-i un mediu sănătos în care să se dezvolte.

De ce anume au nevoie copiii noştri în educaţia timpurie? De o STARE DE BINE. Au nevoi simple şi umane, aşa cum le numea marele şi regretatul  nostru filosof, academicianul Solomon Marcus. Aceste nevoi isi au rădăcinile în copilărie. Aceste nevoi ar trebui să facă obiectul educaţiei noastre, la orice vârsta: nevoia de intrebare şi de mirare, de joc, de îndoială, nevoia de identitate, de greşeală, de omenesc şi omenie…Aceste nevoi au ajutat la înfiriparea visului de a crea grădiniţa noastra!

Suntem fericiţi că Gradinita Explore 100+ există astăzi şi suntem onoraţi că traim şi lucrăm în fiecare zi alături de copii. Suntem onorati ca lucram alaturi de o echipă de OAMENI dedicaţi şi pasionaţi de munca lor. Suntem fericiţi că există parinti si pedagogi care au vrut altceva pentru copiii lor. Sunt oameni care au înţeles că un copil învaţă când ii place ceea ce face. Un copil invata când este implicat în procesul de învăţare, când o face prin joacă sau explorare. Invata când îi este ascultată părerea şi nu este criticat pentru teoriile sau erorile sale. Am creat cu multă dragoste un loc unde pedepsele şi recompensele nu sunt acceptate. Acesta este un loc unde creativitatea este stimulată în fiecare zi. Este un loc unde gândirea critică este încurajată şi unde empatia se învaţă de la cele mai mici vârste.

Informatiile de pe Infogradinite  sunt obtinute direct de la gradinita si sunt actualizate la zi.

Program de Lucru

Luni

08.00-19.00

Marti

08.00-19.00

Miercuri

08.00-19.00

Joi

08.00-19.00

Vineri

08.00-19.00

Sâmbătă

inchis

Duminică

inchis

Gradinita privata sau de stat?

privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

2 ani

Acreditare/Autorizare

autorizată MECTS (ordin MECTS nr. 5457/2012)

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

Explore 100 deruleaza in perioada 18 iunie – 25 august SCOALA DE VARA.

Sistem camere video

nu

Exista transport pentru copii?

da, transportul se desfasoara in conditii de siguranta, masinile fiind dotate cu scaune speciale si cu centuri de siguranta.

Care este sistemul educațional adoptat?

EXPLORE 100 reprezintă performanță prin joacă, bucuria de a învăța, libertatea de a explora și de a crea într-un mediu prietenos și stimulativ. Reggio Emilia este recunoscută drept una dintre cele mai de succes abordări educaționale din lumea întreagă. Suntem prima instituție din România care promovează implementarea principiilor abordării educaționale Reggio Emilia și adaptarea acestora la curriculum-ul oficial și contextul cultural românesc. Numele instituției vine de la convingerea că, așa cum afirma Loris Malaguzzi, un copil are 100 limbaje simbolice prin care comunică, se exprimă, gândeste și cunoaste lumea înconjurătoare.

Când a fost înființată grădinița?

Grădinița a fost înființată în anul 2011

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Cadrele didactice sunt atât profesori calificați, cu experiență (în grădinițele publice sau private), cât și profesori debutanți, prospăt calificați, în curs de calificare sau necalificați, dar pasionati de educatie. Criteriile de angajare țin cont de imaginea copilului în ochii profesorului, creativitatea acestuia, responsabilitatea, dorința de a învăța și multe alte aspecte pe care le putem găsi atât la oameni calificați în domeniu, cât și la cei necalificați.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Avem sesiuni de training cu profesori de la grădinița/școala de inspirație Reggio Emilia din Statele Unite. Asigurăm întâlniri reflexive săptămânale cu profesorii din interiorul comunității Explore unde se discută situațiile apărute la clase dar si modalitati de facilitare a invatarii, provocari si noi proiecte. Asigurăm profesorilor participarea la conferințe din domeniul educațional (din București) dar si cursuri cu profesori de la Facultatea de Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti. Avem psiholog si mentor educațional la care profesorii pot apela oricând au nevoie pentru sfaturi si sugestii.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

Sistemul nu este bilingv dar limba engleza se studiaza de 2 ori/saptamana la sediul din Mogosoaia si zilnic la sediul din Domenii

Ce alta limba se mai studiaza?

Avem opționale de limbă engleză, limba spaniolă și limba franceză

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

Nu exista o reteta pentru acomodarea copilului in gradinita. Fiecare copil este unic si are nevoile sale. Părinții pot sta alături de copii în perioada de acomodare atat cat este nevoie. Aceasta se discuta si se stabileste cu parintele si educatorul de la clasa, în funcție de specificul grupei, de particularitățile de vârstă, de nivelul de socializare al copilului și de nevoile acestuia.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Gradinita beneficaza de cabinet medical cu resursele necesare pentru acrodarea primului ajutor. Periodic copiii sunt verificati si de medicul cu care institutia noastra colaboreaza.

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

In fiecare dimineata asistenta medicala realizeaza triajul, asigurand permanenta 8 ore/zi.

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Copiii sunt primiti daca starea lor generala este buna, prezinta rinoree sau tuse reziduala

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

Se scade costul mesei pentru o perioada de minim 5 zile consecutive

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

Da

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Febra, diaree, voma, eruptie, paduchi

Care este programul de somn?

13.00-16.00

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

Da

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Da

Cât de des se schimbă lenjeria?

la 3 saptamani la Nufarul

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Ne informam asupra ritualului fiecarui copil si incercam in perioada de acomodare sa pastram anumite obiceiuri care ajuta copilul.

Care este programul meselor și al gustărilor?

9.00 - mic dejun, 11.00 - gustare fructe, 12.30 - masa de pranz, 16.00 - gustare dupa masa

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

Da

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Masa exploratorilor este nu numai o alegere sanatoasa dar si o incantare vizuala si olfactiva. Masa este un act social la care participa copiii si adultii impreuna, in sala de mese a gradinitei. Incercam sa avem grija in alegerea meniului sa oferim o alimentatie mai cat mai diversa si echilibrata dar si sa tinem cont de diversele alergii ale copiilor. Meniul este intocmit impreuna cu un medic, un nutritionist si cu bucatarul institutiei.

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

În bucătăria grădiniței se evită folosirea zahărului alb în preparatele pentru copii. Există gustări pe care le pregătim cu produse atent alese si le indulcim daca este cazul cu zahar brun, miere sau stevie.

Sucuri primesc?

Copiii primesc ceaiuri, limonadă sau sucuri naturale (fresh si smoothie).

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

Fructele variază. Încercăm să asigurăm fructe de sezon pe care le combinăm cu cele exotice. Spre exemplu: toamna combinăm mere, pere, prune, struguri la care adăgăm banane, portocale. Le alegem si în funcție si de sezon.

Cât de mare este o porție de mâncare?

portie normala pentru un copil, cu posibilitatea de a primi mai multe portii

Este programul de activități respectat?

Da, programul de activități este respectat.Ținem cont insa de nevoile copiilor si de un curriculum emergent care nu se programeaza.

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

Copiii sosesc între 8:00 și 9.00.

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

Există grupe fixe și grupe mixte. Pedagogia Reggio Emilia încurajază interacțiunile între copii de vârste diferite. Contactul și jocul între copii de vârste diferite are beneficii pentru toți cei implicați, indiferent de vârsta lor

Câți copii sunt într-o grupă?

Numărul copiilor variază. O grupă poate avea intre 10- 20 copii. Dacă numărul copiilor trece de 10, 12 copii, exista două cadre didactice la grupă.

Nr de cadre didactice alocate/grupa

Putem avea grupe cu un profesor, sau doi, în funcție de nevoile și numărul copiilor. De asemenea, pentru grupele mici, avem o îngrijitoare la grupă.

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Da, grădinița oferă suport pentru aceste shimbări apărute în viețile copiilor. Îngrijitoarele sunt alături de ei pe toată durata acestui proces.

Cum se face comunicarea cu părinții?

Avem o strânsă legătură cu părinții, nu putem avea progres în educație decât prin parteneriatul cu părinții. Comunicăm direct, la sosirea sau plecarea copilului, telefonic și prin e-mail de fiecare dată când este nevoie, prin întâlnirie nonformale facilitate de grădiniță (târgul toamnei, carnavalul Explore, petrecerea de Crăciun, ,,Duminicile în parc”) . Se comunica cu parintii pe mail, Fb si prin platforma educationala

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Există transparență, desigur. Cu mențiunea că numele celorlalți copii implicați în incident se comunică sau nu, în funcție de importanța pentru acel incident. Respectăm intimitatea și integritatea minorilor în fața altor părinți. De exemplu,îi spunem părintelui în ce context a fost lovit copilul, cum a fost lovit, dar nu îi spunem de către cine, dacă nu are relevanță. Informațiile despre cel de-al doilea copil le vor primi părinții acestuia (în ce context a lovit, cum a lovit)

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

direct, prin telefon sau mail

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

Pe langa intalnirile periodice la sediul gradinitei, solicitate de parinte sau educator, parintele primeste un raport complex la finalul fiecarui semestru.

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

Cu calm si blandete, cu focus atat pe victima, cat si pe agresor

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Prin tot ceea ce facem, urmărim să ajutăm copiii să fie pregătiți pentru următoarea etapă instructiv-educativă, indiferent de opțiunea ulterioară. Considerăm că un copil care a urmat o grădiniță inspirată de abordarea Reggio Emilia este pregătit să facă față atât în învățământul tradițional, cât și în cel alternativ, este echilibrat, curios și dornic să învețe și să descopere lucruri noi. În plus, acest copil știe că ceea ce gândește, ceea ce spune și ceea ce face are valoare și este apreciat de cei din jur.

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

Copiii ies zilnic, de 2 ori pe zi, indiferent de anotimp (exceptând situații deosebite de ploaie/vânt/ger).Se încurajază un ritm de viață în ton cu cel al naturii.

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

Există. Toate activitățile sunt gândite în concordanță cu anotimpul/vremea.

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

21-22 grade C

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

500 mp, mocheta, pamant, dale

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

program scurt (8.00 – 12.00) – 14 300 lei/an; program normal (8.00 – 13.30) – 16 500 lei/an; program prelungit (8.00 – 18.00) – 20 350 lei/an, 10 rate

Alte taxe?

Taxa de înscriere este in valoare de 1.000 lei si se achita o singura data in momentul completarii cererii de inscriere . În caz de retragere a elevului din orice motiv, taxa de înscriere nu se rambursează.

Ce activități include această taxă lunară?

Taxa de scolarizare nu include: Cost transport, Servicii conexe contra-cost care nu sunt incluse în taxa de scolarizare (optionale, extra-curriculare)

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Optionale (50 - 250 lei/luna), excursii, spectacole etc

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

Pentru următorii fraţi există un discount de 10% din valoarea taxei anuale.

Alte info locatie?

Zona verde, padure, parc, herghelie de cai in apropiere, camp cu oi, palat, aer curat

Afterschool?

da

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed