Gradinita International Kindergarten & Nursery (IKN), gradinita autorizata de Ministerul Educatiei Nationale, si-a deschis portile in septembrie 2014, pentru toti copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani – 6 ani.

Misiunea noastra este sa ii ajutam pe copii sa isi descopere si dezvolte aptitudinile, sa ii conducem spre atingerea obiectivelor educationale intr-un mod placut, spontan si lipsit de efort. Gradinita International Kindergarten vine in sprijinul educatiei timpurii, oferind un cadru placut, mobilier si materiale didactice adecvate varstei si nevoilor copiilor precum si cadre didactice special pregatite pentru educarea prescolarilor.
Fiecare copil dispune de un potential creativ nemarginit, de aceea vom urmari dezvoltarea individuala prin metode interactive, bazate pe joc si activitati practice, totul intr-o atmosfera calda si prietenoasa.
Noi credem in:
  • Dezvoltarea emotionala si sociala a copiilor;
  • Incurajarea creativitatii si a nevoii lor de a explora;
  • Crearea unui mediu distractiv, jucaus;
  • Cultivarea curiozitatii naturale a fiecarui copil;
  • Dezvoltarea treptata a dragostei pentru invatare;
  • Angajarea unei echipe de profesori bine calificati si dedicati care sunt instruiti sa aplice cele mai bune tehnici de predare, intr-un mediu favorabil pentru copii.
Curriculum-ul este special conceput pentru a antrena copiii in adaptarea la scoala locala, scoala privata sau  scoala internationala. Prin urmare, am conceput un program  pentru copii, pe diferite grupe de varsta, prin abordare tematica. Activitatile planificate urmaresc programa avizata de Ministerul Educatiei Nationale, imbogatita de practici si metode interactive inspirate din Curriculum International si se desfasoara atat in limba romana, cat si in limba engleza.

Gradinita International Kindergarten & Nursery este locul unde oferim copiilor o atmosfera familiara, vesela, caldura si dragostea unui camin, dar si entuziasmul si sentimentul reusitei pe cont propriu. Zi de zi ii incurajam pe cei mici sa descopere prin joc lumea inconjuratoare, sa-si formeze aptitudini, priceperi si deprinderi specifice varstei, sa-si dezvolte liber personalitatea creandu-si o imagine de sine corecta, prin intermediul unor experiente de viata dinamice si interactive.

Gradinita autorizataJocul este modalitatea prin care copiii descopera noul, invata sa relationeze, sa comunice si sa exprime ceea ce simt. Primii ani din viata copilului si perioada imediat urmatoare pun bazele dezvoltarii personale si a placerii lui de a invata, de a interactiona in comunitate si a interesului sau fata de lume.

Activitatile instructiv-educative din gradinita se desfasoara pe fondul unui obiectiv fundamental: ingrijirea atenta a fiecarui copil, preocuparea pentru adoptarea unui regim de viata sanatos, pentru mentinerea unui tonus pozitiv, pentru echilibru si dezvoltare armonioasa de la cea mai mica varsta.

Program de Lucru

Luni

08.00-18.00

Marti

08.00-18.00

Miercuri

08.00-18.00

Joi

08.00-18.00

Vineri

08.00-18.00

Sâmbătă

inchis

Duminică

inchis

Gradinita privata sau de stat?

privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

2 ani

Acreditare/Autorizare

Autorizata de Ministerul Educatiei Nationale prin ORDINUL NR. 4704/01.10.2014.

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

Gradinita va functiona pe tot parcursul anului (cu exceptia vacantelor de Craciun, de Paste si a zilelor de sarbatori legale).

Sistem camere video

da

Exista transport pentru copii?

Nu. Colaboram cu firme specializate in transportul pentru copii.

Care este sistemul educațional adoptat?

Curriculum-ul nostru este special conceput pentru a antrena copiii in adaptarea la scoala locala, scoala privata sau scoala internationala. Prin urmare, am conceput un program pentru copii, pe diferite grupe de varsta, prin abordare tematica. Activitatile planificate urmaresc programa avizata de Ministerul Educatiei Nationale, imbogatita de practici si metode interactive inspirate din Curriculum International si se desfasoara atat in limba romana, cat si in limba engleza.

Când a fost înființată grădinița?

septembrie 2014

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Personalul didactic, format din director educațional și cadrele didactice calificate de la grupe, este specializat pentru a lucra cu copiii preșcolari și este definit prin profesionalism, capacitate de organizare și indrumare, dragoste pentru copii, entuziasm și dorința pentru perfecționare.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Cadrele didactice angajate in gradinita IKN, sunt in continua perfectionare. In cadrul gradinitei au sustinut inspectiile de grade didactice.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

Da, engleza

Ce alta limba se mai studiaza?

Germana

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

Perioada de acomodare variaza in functie de nevoile fiecarui copil. Recomandam adaptarea blanda si treptata, la inceput o ora -doua pe zi, in prezenta parintelui, apoi durata creste de la o zi la alta. In general perioada de acomodare dureaza cam 2 saptamani.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Dispunem de o asistenta medicala cu experienta care verifica starea de sanatate a copiilor la inceputul programului zilnic. Gradinita este dotata cu un cabinet medical complet mobilat si utilat. Pentru o mai mare siguranta din punct de vedere medical gradinita colaboreaza si cu un medic pediatru care verifica periodic starea de sanatate a copiilor.

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

Triaj zilnic

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Nu este permis accesul in gradinita a copiilor care prezinta: febra, tuse productiva, gat rosu, scaune diareice, varsaturi sau eruptii.

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

Da, taxa se achita integral. Pentru zilele in care copilul lipseste, se restituie contravaloarea mesei. In cazul unor probleme mai grave de sanatate, care presupun lipsa unei perioade indelungate de la gradinita, se poate achita doar o parte din taxa. Depinde de fiecare caz in parte.

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

In cazul in care copilul face febra la gradinita, se pot administra siropuri antitermice, doar cu acordul parintelui, cu mentiunea ca parintele trebuie sa il ia cat mai repede pe copil acasa. In cazul in care se recomanda picaturi de nas, sau alte remedii (NU ANTIBIOTIC), dar avem aviz de intrare in colectivitate pentru copil din partea medicului, acestea pot fi administrate in gradinita.

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Da, in oricare dintre aceste situatii, parintele este informat si rugat sa preia copilul acasa. Reintoarcerea in colectivitate se face dupa minim 24 de ore de la disparitia simptomelor.

Care este programul de somn?

13:30 - 15:30

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

Copiii dorm in sala in care isi desfasoara activitatile. In timp ce ei se afla la masa de pranz, salile sunt aerisite si pregatite patuturile pentru somn.

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Copiii isi pastreaza acelasi loc la somn. Patuturile sunt etichetate cu numele copiilor.

Cât de des se schimbă lenjeria?

Prosoapele pe care se sterg pe manute sunt schimbate saptamanal, iar lenjeria o data la doua saptamani.

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Personalul gradinitei acorda suport fiecarui copil in parte, pentru ca adaptarea sa fie una cat mai usoara si rapida. Pentru a ii ajuta sa adorma, copiilor le sunt citite povesti, sau se asculta muzica de leagan. De asemenea, le recomadam parintilor sa le aduca jucarii de plus sau o paturica preferata, pentru ca ei sa se bucure de un obiect familiar, care sa le ofere confort.

Care este programul meselor și al gustărilor?

08:30 - 09:00 Micul dejun; 10.30 - 10.45 Gustare fructe; 12.30 - 13:30 Masa de pranz; 16.00 - 16.15 Gustare

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

Catering

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Firma de catering cu care colaboram, detine licenta de fabricatie pentru toate preparatele culinare. Se acorda o atentie deosibita materiilor prime folosite la prepararea mancarurilor, sunt folosite numai carne de pasare si carne de vita, fructe si legume proaspete de cea mai buna calitate. Stabilirea acestei conduite a avut la baza si respectarea cerintelor legislatiei nationale, cu referire la principiile care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii. Toate livrarile de preparate culinare sunt insotite de Declaratie de conformitate, prin care societatea isi asuma raspunderea privind calitatea si cantitatea preparatelor realizate.

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

In unele zile, gustarea de dupa-amaiza este dulce. Poate fi o briosa, o clatita cu gem, placinta cu mere sau branza. Acestea sunt preparate de firma de catering in ziua servirii, si au un continut redus de faina alba sau zahar.

Sucuri primesc?

Nu primesc sucuri. Exista exceptii cu ocazia aniversarilor, atunci cand parintii pot aduce sucuri neacidulate si cu un continut redus de zahar.

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

Copiii primesc fructe zilnic. Aceastea sunt prospete si sunt fructe de sezon.

Cât de mare este o porție de mâncare?

Portiile de supe, ciorbe 250g; portiile de carne varianza intre 80-100 g si garnitura 150 g / portie

Este programul de activități respectat?

09:00 – 10.30 Activitati didactice / Limba engleza; 11.00 - 12:30 Activitati complementare / Optionale - Limba germana (2 ore /saptamana); 16:30 - 17:30 Activitati Optionale/ Activitati de dezvoltare si de exersare a aptitudinilor individuale/Jocuri si activitati recreative si de relaxare

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

08:00 - 08:30

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

Sunt respectate grupele de varsta. Grupa baby intre 2 si 3 ani, grupa mica 3-4 ani, grupa mijlocie 4-5 ani si grupa mare 5-6 ani.

Câți copii sunt într-o grupă?

10, maxim 12

Nr de cadre didactice alocate/grupa

1 educatoare si 1 ingrijitoare

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Da, ii incurajam pe copii si le oferim suportul necesar pentru a renunta la scutece.

Cum se face comunicarea cu părinții?

Comunicarea se poate face direct, prin discutii zilnice cu educatoarea la predarea si preluarea copiilor. La finalul fiecarei saptamani se transmite o scrisoare prin intermediul e-mail-ului, in care sunt descrise activitatile saptamanii. De asemenea sunt intalniri de grup cu parintii la inceputul anului scolar, precum si intalniri individuale pe parcursul anului.

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Consideram ca este important sa transmitem informatii reale despre ziua copilului la gradinita. Acest fapt este fundamentul unui parteneriat educational constructiv. Prin urmare, parintele este anuntat daca exista copii care s-au imbolnavit si pot fi contagiosi sau daca au fost implicati in situatii conflictuale importante (lovituri, jigniri).

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

In situatia in care pe parcursul zilei s-au inregistrat evenimente deosebite (un progres important, implicare interesanta in activitati, un interes nou, apatie, conflict etc.) acestea sunt comunicate printr-un mesaj scris parintelui, sau la preluare. Bineinteles, daca parintii au intrebari, pot contacta educatoarea pe perioada somnului copiilor.

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

Parintii sunt invitati intr-o intalnire individuala, pentru a discuta impreuna cu educatoare implicarea in jocuri si activitati, felul in care socializeaza cu copiii si adultii in gradinita, noile abilitati formate, conform reperelor fundamentale in dezvoltarea copiilor si Curriculumului prescolar.

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

In situatii conflictuale, copilul agresat este protejat si consolat , pentru a nu fi afectat sentimentul de siguranta. Copilul agresor este rugat sa se linisteasca (ii invatam pe copii sa respire adanc, sa incerce sa calmeze "caldura" pe care o pot simti cand sunt furiosi), dupa care se discuta problema: ce s-a intamplat, ce a deranjat, cine, ce a gresit, cum s-ar putea proceda altfel, cine a suferit si de ce).

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Fiecare copil dispune de un potential creativ nemarginit, de aceea vom urmari dezvoltarea individuala prin metode interactive, bazate pe joc si activitati practice, totul intr-o atmosfera calda si prietenoasa. Interesele copiilor difera, de aceea organizam Vineri o activitate speciala in care ei isi pot aduce de acasa ceva interesant, pot prezenta copiilor (poate fi o jucarie, carte, joc, colectie etc.). Folosindu-ne de aceste interese, putem introduce in activitati materiale ajutatoare care sa faciliteze invatarea. (spre ex., un copil pasionat de ponei va putea exersa continuturi matematice folosind materiale didactice cu ponei; un copil pasionat de jocuri de miscare, va putea exersa numaratul printr-un traseu distractiv in curtea gradinitei) . In cadrul activitatilor, copiii sunt incurajati sa lucreze in echipa, astfel incat cei care au o usurinta in a asimila o abilitate noua sa-i poata "consilia" pe cei care intampina dificultati (o forma de "peer-to-peer learning").

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

Copiii ies zilnic afara, indiferent de anotimp. O amintire frumoasa din iarna a fost plimbatul cu saniuta pe aleea din fata Gradinitei. Organizam excursii tematice in fiecare luna.

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

Activitatile extracurriculare sunt planificate lunar si includ activitati care se desfasoara atat in gradinita, cat si afara acesteia. Spre ex., Pentru luna Septembrie, putem organiza: excursie la Muzeul Satului (pentru a observa schimbarile aparute in natura, dar a invata despre mestesuguri populare), Ziua Ursuletilor de Plus (ne folosim de diferite zile "aniversare" distractive pentru a organiza jocuri si activitati de cercetare sau dezvoltare personala), teatru de papusi in Gradinita. Functie de tema saptamanala, activitatile extracurriculare vor include posibilitatea organizarii de activitati de invatare intr-un mediu nonformal.

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

Iarna 22-24 de grade; vara 24-26 de grade

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

Spatiul exterior, 80 mp, amenajat cu dale de cauciuc

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

Pachet educational 1 (8.00-12.30) - 1.000 RON/luna; Pachet educational 2 (8.00-13.30) - 1.300RON/luna; Pachet educational 3 (8.00-18.00) - 1.500 RON/luna

Alte taxe?

Taxa de inscriere in valoare de 200 RON; Taxa VIDEO LIVE incepand din a doua luna de colectivitate (100 lei/luna); Orele de supraveghere peste program (50 lei/ ora, achitabil la sfarsitul lunii in care copilul a fost supravegheat peste program)

Ce activități include această taxă lunară?

ACTIVITATILE DIDACTICE, care se desfasoara conform programei Ministerului Educatiei Nationale, desfasurate zilnic, cu educatoarea de la grupa; LIMBA ENGLEZA predata de catre un profesor de specialitate – 1 sedinta /zi; A DOUA LIMBA STRAINA (GERMANA) – cu profesor de specialitate (2 sedinte /saptamana); CLUBURILE INCLUSE IN TARIFUL DE BAZA (Art & Crafts (pictura, desen, modelaj, origami, colaje), Music is Fun, Lego Club, Learning Good Manners, Storytelling); Activitatile extracurriculare care nu presupun costuri suplimentare de organizare; Rechizitele necesare desfasurarii activitatilor; Organizarea unor expozitii tematice cu lucrarile copiilor; Servirea a 4 mese pe zi in regim catering, in functie de pachetul educational ales; Taxa VIDEO LIVE pentru prima luna de colectivitate.

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Optionale contra-cost, in afara celor din pachetele prezentate (ex.: dans modern, balet, karate, curs de creatie, inot, pian, etc.) 30 -35 lei/SEDINTA

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

reducere de 10% din taxa lunara

Alte info locatie?

Functionam intr-o vila pe doua nivele, cu spatii interioare si exterioare modern amenajate, respectand particularitatile de varsta, care permit o buna desfasurare a programului instructiv-educativ. Suprafata interioara cuprinde 3 sali de clasa, o sala multifunctionala, dormitor, biblioteca, hol de acces cu vestiare individuale, bucatarie, cabinet medical, 2 grupuri sanitare copii si grup sanitar separat pentru adulti. Curtea, cu spatiu de joc in aer liber, destinat activitatilor recreative este dotata corespunzator cu tobogan, lada de nisip si multe alte jucarii pentru exterior.

Afterschool?

nu

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed