Gradinita Scoala Internationala King George este o instituție de învațământ privat cu nivel preșcolar și nivel primar, autorizată cf. OM nr. 5498/15.11.2013.

Curriculum

Activităţile educative preșcolare se desfăşoară conform Curriculum-ului național preșcolar și având în vedere Reperele fundamentale în învațarea și dezvoltarea timpurie a copilului de la naștere la 7 ani.

În acord cu principiile educației timpurii, Gradinita Scoala Internationala King George considera că fiecare copil este unic, nevoile copilului sunt cerințe importante pentru educație, sunt diferite de la un copil la altul și de la o perioadă la alta, deci abordarea lui nu poate fi decât specifică. Achizițiile copilului în primii ani de viață sunt enorme și decisive. Dezvoltarea copilului este dependentă de ocaziile de învățare situaționale, fiecare act de îngrijire este un demers educativ, iar interacțiunea activă cu adultul este definitorie.

Viziune

Gradinita Scoala Internationala King George îsi propune crearea climatului socio-educațional adecvat unei pregătiri înalte și astfel, dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a personalității copilului, sprijinind formarea autonomă și creativă a acestuia. Tot ceea ce gândim, știm și credem despre copil își pune amprenta în tot ceea ce facem pentru el. Cu cât ne vom apropia mai mult de el și îl vom înțelege mai bine, cu atât vom învăța mai multe despre ceea ce ar trebui să facem, pentru a-l ajuta să crească și să se dezvolte la nivelul întregului potențial de care dispune. Le ghidăm copiilor primii pași spre încrederea în propriile puteri și îi ajutăm să devină persoane conștiincioase, de succes și armonios integrate în societatea actuală.

Gradinita Scoala Internationala King George acordă atenție dezvoltării firești a copilului, fiind atent la interesele acestuia, la capacitatea lui de a se concentra, la seninătatea independentă, exuberanța și grația pe care le manifestă. Fiecare copil este întâmpinat cu căldură, este învațat cu răbdare și este îmbrățișat cu veselie. Seninătatea copilului este acea liniște interioară și încredere în faptul că lumea îi poate oferi un spațiu securizant în care poate crea și de care poate aparține. Bucuria jocului, a întâlnirii cu prietenii și a descoperirii aventurii sunt parte a unei copilării care, fără a fi ideală, este trăită firesc și natural.

Va asteptam

Gradinita Scoala Internationala King George îi așteaptă pe copii într-o lume de basm, a poveștilor vechi, dar în același timp mereu noi, a jocurilor copilăriei noastre, într-o lume a candorii, a liniștii și bucuriei. Copiii King George sunt voioși și descurcăreți, iar grădinița noastră este un loc special în care se leagă numeroase prietenii, un loc în care atitudinea afectuoasă și responsabilă a adulților încurajează dezvoltarea personală, în ritm propriu, a fiecărui copil.

Informațiile de pe Infogradinite sunt obținute direct de la gradinită și sunt actualizate la zi.

Program de Lucru

Luni

07.30-18.30

Marti

07.30-18.30

Miercuri

07.30-18.30

Joi

07.30-18.30

Vineri

07.30-18.30

Sâmbătă

inchis

Duminică

inchis

Gradinita privata sau de stat?

privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

2 ani

Acreditare/Autorizare

Acreditata OM nr. 4677/18.08.2017

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

Da. Avem inchise sediile doar in perioada 15 -31 august.

Sistem camere video

nu

Exista transport pentru copii?

Da, avem transport pentru copiii din scoala si gradinita noastra de la sediul din str.Intrarea Capelei nr.9B, sector 6

Care este sistemul educațional adoptat?

Activităţile educative preșcolare se desfăşoară conform Curriculum-ului național preșcolar aprobat prin OM nr. 5233/2008, și având în vedere Reperele fundamentale în învațarea și dezvoltarea timpurie a copilului de la naștere la 7 ani. Activitațile didactice desfășurate în grădiniță sunt structurate în jurul a şase teme anuale: Cine sunt/suntem; Când, cum şi de ce se întâmplă; Cum este, a fost şi va fi aici pe pământ; Cine şi cum planifică/ organizează o activitate; Ce şi cum vreau să fiu; Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim. Temele anuale sunt abordate sub formă de proiecte tematice cu o durata de 1-4 săptămâni, în funcție de nivelul de vârstă și de interesele copiilor din grupă, raportandu-se în decursul unei săptămâni la cinci domenii experienţiale: Domeniul limbă şi comunicare Domeniul ştiinţe Domeniul om şi societate Domeniul estetic şi creativ Domeniul psiho-motric. În cadrul KING GEORGE ENGLISH ACADEMY, predarea se face în limba engleză, după curriculum-ul preșcolar britanic (bazat pe Early Years Foundation Stage & Primary Frameworks). Grupele de copii sunt constituite după criteriul vârstei, conform nivelelor din învățământul preșcolar britanic: 2-3s, 3-4s, 4-5s, 5-6s. În cadrul acestor grupe activitățile sunt structurate pe teme din curriculum-ul britanic: Finger play games, Drama class, Yippeee Blue/Green, Nursery rhymes, Stretch and Grow, Magic hands, Gym songs, Sensory games, facilitând astfel copiilor achiziţia de vocabular şi stimulandu-i a învaţa şi vorbi limba engleza.

Când a fost înființată grădinița?

Ianuarie 2012.

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Ne bucurăm să avem alături de noi oameni devotați, care pun suflet și pasiune în munca lor. Acești oameni deosebiți, înainte de a fi dascăli, sunt un model de reușită profesională, oameni care știu a da mai departe o parte din darul cu care au fost înzestrați: acela de a forma oameni. Educatori, învățători, profesori, împreună suntem o echipă cu scopuri și valori comune.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Angajatii nostri participa constant la cursuri si workshopuri, tocmai pentru a fi in permanenta la curent cu noutatile din domeniu.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

În cadrul King George English Academy funcționează grupe cu predare integrală în limba engleză, facilitând astfel accesul copiilor către instituții de educație de prestigiu, atât din țară, cât și din străinătate.

Ce alta limba se mai studiaza?

Limba engleza intensiv si limba germana.

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

Acomodarea se realizeaza treptat ca tip de program.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Asistență și supraveghere medicală permanentă.

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

Triaj medical zilnic

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Nu primim copii cu afectiuni de sanatate.

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Da, parintii sunt contactati imediat si instiintati privind starea copilului.

Care este programul de somn?

13,30 - 15,30

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

Copiii dorm în aceeași încapere în care își desfașoara activitațile.

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Copiii își pastreaza locurile în paturi pe tot parcursul anului scolar.

Cât de des se schimbă lenjeria?

Lenjeria este schimbata saptamanal si ori de cate ori este necesar.

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Fisa de observare zilnica – prin care parintii sunt informati asupra comportamentului copilului in gradinita in ziua respectiva (participare la activitati, masa, somn) precum si alte informatii utile pentru parinti.

Care este programul meselor și al gustărilor?

Mic dejun - 08:00-09:00. Gustare 1 - 10:00-11:00. Pranz - 12:00-14:00. Gustare 2 - 16:00-17:00.

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

Avem bucătărie proprie. Mancarea este pregatita exclusiv in bucataria noastra.

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Cunoaștem cu exactitate proveniența alimentelor de baza. Detinem actele doveditoare pentru fiecare ingredient.

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

Pentru gustarea de la ora 16:00 sunt preparate placinte, cornuri, negrese etc. Toate sunt pregatite intern de catre bucataresele noastre.

Sucuri primesc?

Nu primesc.

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

Variaza in functie de sezon. In fiecare zi se serveste alt tip de fruct sau de leguma,

Cât de mare este o porție de mâncare?

Avem portii adecvate cu varsta copilului.

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

Pana la ora 09:00, toti copiii trebuie sa ajunga la gradinita. Totusi, se fac exceptii daca parintele anunta intarzierea.

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

Școala Internațională King George organizează învațământ preșcolar pentru următoarele grupe de vârstă: mini (2-3 ani), mică (3-4 ani), mijlocie (4-5 ani ), mare (5-6 ani). Grupele pot fi mixte.

Câți copii sunt într-o grupă?

Grupa cuprinde în medie 15 preşcolari, dar nu mai mult de 20;

Nr de cadre didactice alocate/grupa

Un profesor - educator și un asistent-educator la fiecare grupă de copii

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Da.

Cum se face comunicarea cu părinții?

Parintii pot comunica zilnic cu profesorii-educatori si asistentii-educatori. De asemenea, cand solicita, parintii pot discuta cu directorul institutiei. Parintii pot primi informatii pe mai multe canale (e_mail, telefon, retele de socializare, etc.)

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Parintii sunt informati imediat cand apare un incident.

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

Fisa de observare zilnica – prin care parintii sunt informati asupra comportamentului copilului in gradinita in ziua respectiva (participare la activitati, masa, somn) precum si alte informatii utile pentru parinti.

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Ne propunem crearea climatului socio-educațional adecvat unei pregătiri înalte și astfel, dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a personalității copilului, sprijinind formarea autonomă și creativă a acestuia. Tot ceea ce gândim, știm și credem despre copil își pune amprenta în tot ceea ce facem pentru el. Cu cât ne vom apropia mai mult de el și îl vom înțelege mai bine, cu atât vom învăța mai multe despre ceea ce ar trebui să facem, pentru a-l ajuta să crească și să se dezvolte la nivelul întregului potențial de care dispune. Le ghidăm copiilor primii pași spre încrederea în propriile puteri și îi ajutăm să devină persoane conștiincioase, de succes și armonios integrate în societatea actuală. Acordam atenție dezvoltării firești a copilului, fiind atent la interesele acestuia, la capacitatea lui de a se concentra, la seninătatea independentă, exuberanța și grația pe care le manifestă. Fiecare copil este întâmpinat cu căldură, este învațat cu răbdare și este îmbrățișat cu veselie. Seninătatea copilului este acea liniște interioară și încredere în faptul că lumea îi poate oferi un spațiu securizant în care poate crea și de care poate aparține. Bucuria jocului, a întâlnirii cu prietenii și a descoperirii aventurii sunt parte a unei copilării care, fără a fi ideală, este trăită firesc și natural. Îi așteptăm pe copii într-o lume de basm, a poveștilor vechi, dar în același timp mereu noi, a jocurilor copilăriei noastre, într-o lume a candorii, a liniștii și bucuriei. Copiii King George sunt voioși și descurcăreți, iar grădinița noastră este un loc special în care se leagă numeroase prietenii, un loc în care atitudinea afectuoasă și responsabilă a adulților încurajează dezvoltarea personală, în ritm propriu, a fiecărui copil.

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

O data sau de doua ori pe zi, in functie de anotimp.

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

Da.

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

Mentinem o temperatura optima in sediile noastre (20-24 grade).

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

Curriculum național (2-3 ani)- 10.800 Ron/an (900 Ron/lună)(3-6 ani) - 9.600 Ron/an (800 Ron/lună); Curriculum britanic (2-6 ani, predare integrală în limba engleză) - 13.800 Ron/an (1.150 Ron/lună)

Alte taxe?

Nu sunt incluse în taxele de studii și presupun un cost suplimentar: Uniforma școlară (care este obligatorie); Echipamentul pentru activităţile extracurriculare (ex.: pantofi speciali pentru dans, instrumente muzicale, costume pentru spectacole, concursuri etc.); Excursiile şi taberele opţionale – costul acestora se fixează în funcţie de destinaţia aleasă; Aportul părinţilor la evenimente, spectacole, serbări şi concursuri impuse de organizaţii naționale şi internaţionale (materiale didactice, costume, taxe de participare).

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Cursuri de limbi străine (limba engleză, limba germană); Activități sportive (karate, dans, balet, șah, înot, scrimă); Arte vizuale (pictură, art&craft); Artă teatrală și actorie; Curs de dezvoltare personală.

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed