Povestea noastră

Gradinita particulara ”La Turn”, Sector 2, Bucuresti are la origine gradinita ce a funcționat între anii 1950-1960 pentru angajații Postăvăriei Române. Astfel, într-un spațiu special construit pentru o grădiniță, și din dorința acționarilor principali ai Postăvăriei Române, a luat ființă Fundația Educațională ”Est”, fiind posibilă astfel reînființarea grădiniței.

Numele nostru

Una dintre construcțiile – punct de reper ale cartierului Pantelimon – îl reprezintă turnul de apă al Postăvăriei Române, restaurat de către Asociația Culturală Make a Point. Numele grădiniței noastre s-a dorit a fi reprezentativ pentru cartierul nostru, sugestiv și ușor de reținut. Aici veti gasi un loc magic, unde buna dispozitie, grija, dragostea si securitatea copiilor sunt elementede baza care ne ghideaza spre indeplinirea obiectivelor noastre.

Acreditare

Gradinita particulara ”La Turn”, Sector 2, Bucuresti este autorizată MECS-ARACIP, cu decizia nr.5737/12.11.2015, urmând a se obține acreditarea în termenul prevăzut de lege.

Autorizații

Gradinita este autorizată I.S.U. cu nr. 1022/15/ISUB IF-A din 15.12.2015. Grădiniția are autorizație sanitară cu nr. 169/31.01.2014. Gradinita urmează curriculumul național pentru învățământul preșcolar.

Spațiul grădiniței/Dotări

Gradinita particulara La Turn, Sector 2, Bucuresti este structurată pe un singur nivel (nu există scări interioare), beneficiind de 6 săli de grupă, vestiar, bucătarie proprie, sală de mese, sală de sport, săli opționale, grupuri sanitare, cabinet medical. Curtea a fost amenajată cu gazon artificial, leagăne, tobogane si jucării de exterior.

Atunci cand am pornit la drum, pentru infiintarea gradinitei, am stiut ca trebuie sa le oferim copiilor tot ce este mai bun si din acest motiv echipa noastra este una de profesionisti. Gradinita particulara La Turn, Sector 2, Bucuresti si-a asumat misiunea de a crea un mediu educațional stimulativ, de înaltă calitate, în concordanță cu exigențele părinților.
Într-o atmosferă de familie, caldă și prietenoasă, bazată pe comunicare, toleranță și respect reciproc, copii trăiesc diferite experiențe de învățare care le stimulează curiozitatea și creativitate.

Informatiile de pe Infogradinite sunt obtinute direct de la gradinite si sunt actualizate la zi.

Program de Lucru

Luni

07.30-18:30

Marti

07.30-18:30

Miercuri

07.30-18:30

Joi

07.30-18:30

Vineri

07.30-18:30

Sâmbătă

Inchis

Duminică

Inchis

Gradinita privata sau de stat?

privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

1 an

Acreditare/Autorizare

autorizată MECS-ARACIP, cu decizia nr.5737/12.11.201

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

07.30-18:30

Sistem camere video

exista sistem de supraveghere intern, fara accesul parintilor, acesta fiind insa disponibil in caz de forta majora

Exista transport pentru copii?

nu

Care este sistemul educațional adoptat?

Grădinița ,,LA TURN”urmează curriculumul național pentru învățământul preșcolar.

Când a fost înființată grădinița?

iulie 2005

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

cadre didactice calificate

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

cursuri de perfectionare

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

nu

Ce alta limba se mai studiaza?

engleza

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

copilul intra la grupa lui de varsta, fara parinti, se incepe cu programul scurt, urmand treptat a se prelungi, in functie de ritmul copilului de acomodare

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

nu sunt acceptati copii bolnavi, sub tratament cu antibiotic/ se prezinta aviz de la medicul de familie, daca lipseste mai mult de 3 zile

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

da

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

nu sunt

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

se scade masa pentru zilele respective

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

nu

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

in cazul in care copilul nu se simte bine, parintele este chemat la gradinita sa il ia pe cel mic

Care este programul de somn?

13:00 – 16.00

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

clasele suntcu dubla functionalitate

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

fiecare copil are patul lui

Cât de des se schimbă lenjeria?

saptamanal

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

cadrele didactice reusesc sa-i integreze pe copii, fara a le schimba ritualurile

Care este programul meselor și al gustărilor?

"09.00 – 09.30 Micul dejun; 11.00 -11.15 Gustarea de dimineață (fructe/legume); 12.00 – 12:30 Pranz; 16:00 – 16:30 Gustare; 18:00 Cina"

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

bucatarie proprie

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Meniul zilnic al copiilor este preparat in bucatăria proprie, în conditii de igienă stricte și constă într-un meniu sănătos, diversificat și adecvat vârstei. Nu include alimente prăjite, bogate în carbohidrați sau lipide. Este avizat de medicul pediatru. Meniul include: la micul dejun: tartine cu unt și miere, cu telemea, cașcaval, ou fiert, cereale, iaurt, lapte, ceai de fructe; la dejun: felul I: ciorbe (de legume, de pui, de curcan, de vită, de cartofi, de perișoare, a la grec) sau supe (cremă de legume, roșii, de pui, cu găluști, chinezească) și felul II (feluri de mâncare tradiționale – ostropel, piureuri, musaca, etc.). Săptămânal cei mici mănâncă carne de pui, curcan, mânzat, șalău; la gustarea de la ora 16.00 se servesc deserturi preparate ca acasă: orez cu lapte, griș cu lapte, checuri, prăjituri cu fructe, salam de biscuiți, fursecuri, plăcintă cu mere, dovleac, brânză, rulade; la cină: o carne slabă cu o garnitură (orez, legume, piureuri). Într-o situație specială, în colaborare cu dvs., vom adapta meniul unei zile, la cerințele respective.

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

deserturi preparate ca acasă: orez cu lapte, griș cu lapte, checuri, prăjituri cu fructe, salam de biscuiți, fursecuri, plăcintă cu mere, dovleac, brânză, rulade

Sucuri primesc?

nu

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

fructe de sezon

Este programul de activități respectat?

09.30-10.00 Activităţi de dezvoltare personală (ADP), Limba engleză; 10:00 – 11.00 Activităţi pe domenii experienţiale (ADE); 11.15 – 12.00 Activităţi de dezvoltare personală (ADP); 16:30 – 18:00 Jocuri și activităţi liber alese (ALA), Diferite opționale (dans, logopedie, dezvoltare personală,artă teatrală, în funcție de opțiunile individuale)

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

07.30 – 09.00

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

da, avem urmatoarele grupe: 1-3 ani; 3-4 ani; 4-5 ani; 5-6 ani

Câți copii sunt într-o grupă?

maxim 15

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

sigur ca da

Cum se face comunicarea cu părinții?

cand copilul este adus sau preluat de la gradinita, prin intermediul whatsapp

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

da

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

seara, la preluare

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

sunt transmise parintilor situatiile de la evaluarea copiilor(initiala, continua, sumativa)

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

printr-o buna comunicare cu cei mici

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

fiecare copil are un ritm propriu de crestere si invatare, activitatile fiind organizate astfel incat cei mici sa fie implicati si stimulati in a participa

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

in fiecare zi, indiferent de anotimp

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

da

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

19-22

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

Cresa: PROGRAMUL SCURT (7.00-14.00): 1200 RON; PROGRAMUL LUNG (7.00-18.30): 1450 RON; Gradinita: PROGRAMUL SCURT (7.00-14.00): 1150 RON; PROGRAMUL PRELUNGIT (7.00-19.00): 1400 RON

Alte taxe?

TAXA PENTRU SUPORT EDUCAȚIONAL SE ACHITĂ LA ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR SAU LA SEMNAREA CONTRACTULUI, DACĂ ÎNSCRIEREA SE FACE PE PARCURSUL ANULUI ȘCOLAR. PENTRU COPIII CARE AU FRECVENTAT GRĂDINIȚA LA TURN ESTE 50 RON IAR PENTRU CEI NOI-ÎNSCRIȘI DE 100 RON.

Ce activități include această taxă lunară?

ACTIVITĂȚI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ, JOCURI ȘI ACTIVITĂȚI LIBER ALESE, ACTIVITĂȚI TEMATICE (DE CREAȚIE ȘI COMUNICARE, ARTISTICE ȘI DE ÎNDEMÂNARE, DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE, DE CUNOAȘTERE). ÎN PROGRAMUL LUNG SUNT INCLUSE MICUL DEJUN, GUSTAREA DE FRUCTE, PRÂNZUL, GUSTAREA DE LA ORA 16.00 ȘI CINA. ÎNTRE ORELE 13.30-15.30 CEI MICI AU PROGRAM DE SOMN. DUPĂ-AMIAZĂ AU LOC ACTIVITĂȚI DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE, ARTISTICE ȘI DE ÎNDEMÂNARE, JOCURI LIBER ALESE. TOATE PROGRAMELE INCLUD ÎN TAXA DE ȘCOLARIZARE MASA: PROGRAMUL SCURT: 26 RON/ZI PROGRAMUL LUNG: 30 RON/ZI.

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

exista activitati optionale, care se stabilesc la inceputul anului scolar, la sedintele cu parintii

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

20% pentru cel de-al doilea copil

Alte info locatie?

Grădinița este structurată pe un singur nivel (nu există scări interioare), beneficiind de 6 săli de grupă, vestiar, bucătarie proprie, sală de mese, sală de sport, săli opționale, grupuri sanitare, cabinet medical. Curtea a fost amenajată cu gazon artificial, leagăne, tobogane si jucării de exterior.

Afterschool?

da

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed