In Gradinita Montessori Livada cu copii avem 3 direcții principale în lucrul nostru cu copiii:

  • Respectarea pedagogiei Montessori. Aplicăm pedagogia Montessori, pentru a oferi copiilor cadrul pentru o dezvoltare în ritmul propriu, oferind copilul ocazia să descopere în sine izvorul motivațional al propriilor acțiuni -achiziție care îl va însoți pe parcursul întregii vieți. Luăm în serios copilul și lucrul cu acesta, considerăm că timpul petrecut de copii în gradinita constituie o cărămidă importantă pentru ca fiecare din ei să devină conștient de sine, fidel valorilor proprii, adaptabil contextelor diverse ale vieții, bucuros să ofere lumii aportul său unic. Pedagogia Montessori încurajează libertatea, ca un factor indispensabil al responsabilității. O componentă cheie a activității noastre este respectul față de copil ca persoană.
  • Oferim copiilor în mijlocul Bucureștiului șansa unei copilării sănătoase prin respectarea unui regim de viață cât mai aproape de unul natural, din care să nu lipsească joaca zilnică prelungită în aer liber, aerisirea încăperilor, hrana curată, respectarea normelor de temperatură și umiditate a aerului din interior așa cum sunt ele afirmate de Organizația Mondială a Sănătății. Încurajăm concepte precum acela de “călire”, considerând o componentă importantă a activității noastre facilitarea adaptării la condițiile de mediu printr-un program în acest sens. Suntem prieteni cu vântul, cu ploaia, cu mersul desculț și activitățile în aer liber. Această abordare ne-a adus rezultate îmbucurătoare: media pe grădiniță de absențe datorate afecțiunilor medicale este de sub 10 zile pe an de copil.
  • Întemeierea în tradiția ortodoxă și în valorile morale ale credinței creștine. Considerăm că aceste aspecte oferă copilului stabilitatea cunoașterii propriilor rădăcini, și chei de a se înțelege pe sine însuși. Suntem dedicați dezvoltării fiecărui copil în parte, inclusiv prin consilierea familiei. Asigurăm formarea continuă a cadrelor prin consiliere, coaching și paticipare la numeroase cursuri, conferințe și workshopuri.

Oferim copiilor în mijlocul Bucureștiului șansa unei copilării sănătoase prin respectarea unui regim de viață cât mai aproape de unul natural, din care să nu lipsească joaca zilnică prelungită în aer liber, aerisirea încăperilor, hrana curată, respectarea normelor de temperatură și umiditate a aerului din interior așa cum sunt ele afirmate de Organizația Mondială a Sănătății.

Program de Lucru

Luni

08.00-18.30

Marti

08.00-18.30

Miercuri

08.00-18.30

Joi

08.00-18.30

Vineri

08.00-18.30

Sâmbătă

Inchis

Duminică

Inchis

Gradinita privata sau de stat?

Privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

1,5 ani

Acreditare/Autorizare

in curs de autorizare

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

Da, cu exceptia a doua saptamani de vacanta. Activitati organizate pe centre ce ating domenii precum: cultura si orientare in spatiu, inteligenta emotionala abilitati practice si artistice, limba engleza

Sistem camere video

Nu

Exista transport pentru copii?

Nu

Care este sistemul educațional adoptat?

Aplicam pedagogia Montessori, pentru a oferi copiilor cadrul pentru o dezvoltare in ritmul propriu, oferind copilul ocazia sa descopere in sine izvorul motivational al propriilor actiuni -achizitie care il va insoti pe parcursul intregii vieti.

Când a fost înființată grădinița?

septembrie 2014

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Formare pedagogica, formare Montessori participare frecventa a intregii echipe la cursuri si seminarii, formare continua si mentorat in gradinita

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Asiguram formarea continua a cadrelor prin consiliere, coaching si paticipare la numeroase cursuri, conferinte si workshopuri.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

In intervalul orar 9-12 asistentul de la clasa interactioneaza cu copiii in limba engleza. De trei ori pe saptamana dupa amiaza in gradinita se desfasoara un optional de limba engleza cu profesor nativ.

Ce optionale exista?

Optional de engleza cu profesor vorbitor nativ, 3 zile din 5. Costul acestui optional este 150/luna.

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

Iata pasii adaptarii in gradinita Livada cu copii: Pregatirea. Va sugeram sa ii spuneti copilului ca urmeaza sa mearga la gradinita. Din punctul nostru de vedere, e suficient sa ii mentionati despre gradinita cu o luna inainte de adaptare – o data, sa il anuntati ca urmeaza cu o saptamana inainte si apoi in ziua anterioara: in prima parte a zilei mentionati-i o data si o alta data seara. in acesta zi premergatoare, precizati-i ca in prima zi ramaneti impreuna. Purtati un scurt dialog dupa fiecare vizita la gradi si seara pentru a-i preciza ce urmeaza sa se intample a doua zi la gradinita. Prima zi: ora 10.00 – copilul vine impreuna cu unul din parinti pentru aproximativ jumatate de ora. Parintele ramane in hol. Copilasul poate intra in clasa daca doreste, daca nu, va urmari din hol ceea ce se petrece in clasa. Important: nu insistati sa intre copilul in clasa. El poate percepe anxietatea dvs. fapt care nu este util adaptarii. Rolul acestei prime vizite: copilul ia contact cu noul mediu in prezenta reconfortanta a parintelui si gradinita primeste in perceptia copilului girul parintelui. De asemenea, prin acest prim contact, copilului i se starneste curiozitatea fata de cele ce se intampla la gradinita. Educatorul va va semnala momentul in care va puteti retrage acasa impreuna cu copilul. A II-a zi, ora 10.00, parintele aduce copilul la gradinita, pleaca si revine peste o ora. Anuntati copilul ca plecati si reveniti peste un scurt interval („mami/tati o sa iasa acum si ma intorc la tine putin mai tarziu. Tu vei ramane aici cu copiii si educatoarele si o sa descoperi lucruri foarte frumoase!”) si semnalati educatoarei intentia. Premeditati o rutina anume pentru momentul plecarii (cu pupic, fara pupic, imbratisare etc). Pregatiti pe un biletel numarul dvs de telefon si predati-l educatoarei, sa poata suna daca considera necesar. Daca nu sunteti sunat, reveniti la 11.00 (in conditiile in care ati adus copilul la 10.00). Se vine tot la 10.00 si se creste treptat timpul petrecut la gradinita. Acesta etapa are durata variabila, in functie de semnalele indicate de copil. Dupa ce copilul a ramas inclusiv la masa de pranz va incepe sa vina de la inceputul pragramului (pana in ora 9.00; pana la 8.45 pt micul dejun). In prima zi in care ramane copilul la somn cineva trebuie sa vina sa preia copilul la ora 16.oo. Daca cel mic inca doarme, adultul care a venit sa preia copilul va astepta pana se trezeste si apoi pornesc impreuna acasa. Desigur, este posibil ca cel mic sa planga la despartire la inceput. Este normal. Este trecerea la un nou mod de a fi.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Iesim in fiecare zi afara si ne bucuram de toate experientele in aer liber. Avem incredere si antrenam capacitatea organismului de a face fata provocarilor. Media de imbolnaviri la nivel de institutie per copil pe an: sub 10 zile de absente cauzate medical.

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

Nu.

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Nu sunt primiti in gradinita copiii care au prezentat in seara anterioara: febra, voma sau scaune diareice sau eruptii. In rest primim copiii la gradinita si experienta a dovedit ca acest fapt nu ii pune in pericol pe ceilalti copii din colectiv.

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

Se aplica o reducere de 10% din taxa educationala in cazul in care copilul absenteaza mai mult de 10 zile consecutiv din motive medicale. Pentru perioade mai lungi se aplica o reducere mai mare.

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

Da, in limita a doua administrari pe zi.

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Febra, Scaune diateice, voma, stare de moleseala accentuata

Care este programul de somn?

13.40 – 16.10 – odihna

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

dormitor separat

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

isi pastreaza locul

Cât de des se schimbă lenjeria?

2-4 saptamani

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Copii sunt sustinuti sa se adapteze la rutina gradinitei in privinta somnului: vizita la toaleta, spalarea manutelor, dezechipare pentru somn si lectura unei povesti. Cand este un copil nou de adaptat la somn este prezent inca un adult din echipa, disponibili special pentru copilasul nou.

Care este programul meselor și al gustărilor?

8.30 – 9.00 – Micul dejun; 11.00 – fructe; 13.00 – 13.30 - pranzul; 17.30 – gustare

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

bucatarie proprie

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Meniul nostru este elaborat impreuna cu medicul specialist in nutritie si vizeaza principii de alimentatie sanatoasa, cat mai naturala, echilibrata si diversificata. Sunt excluse produse rafinate precum faina alba, uleiul rafinat si zaharul. Folosim faina integrala, ulei presat la rece, zahar brut acolo unde nu poate fi inlocuit. Sunt excluse din meniu prajelile si carnea de pui de crescatorie. Respectam recomandarile nutritionale privind asocierea gamelor de produse: evitam combinatiile greu digerabile precum cea intre carbohidrati si proteine sau intre lactate si carne. Din acelasi motiv, masa de pranz in gradinita noastra nu este asociata cu paine. Pranzul este intotdeauna insotit de salata. Gradinita isi asuma si educatia culinara a copiilor, cunoscand importanta unei relatii naturale, echilibrate, cu hrana. Folosim lactate integrale de capra. in decursul unei saptamani copiii sunt serviti o zi cu peste (de obicei luni), o zi cu carne alba (de obicei marti), o zi cu carne rosie (de obicei joi).

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

Toata hrana oferita copiilor este pregatita in bucataria noastra, gustarile inclusiv. Gustarile dulci sunt indulcite cu miere sau curmale, cu exceptia situatiilor in care reteta nu permite. In aceste situatii folosim zahar brut.

Sucuri primesc?

Copiii sunt serviti cu limonada cu miere inainte de masa cu jumatate de ora, astfel incat sa evitam situatiile in care copilul solicita apa in timpul mesei, ceea ce ar duce la diluarea sucurilor gastrice si ingreunarea procesului digestiv.

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

primesc 2 fructe diferite in fiecare zi, preponderent fructe de sezon.

Cât de mare este o porție de mâncare?

Copiii mananca atat cat doresc, pot primi si a II-a si a treia portie.

Este programul de activități respectat?

9.00 – 12.00 – activitati Montessori; 12.00 – 12.50 – jocuri in aer liber; 16.30 – 17.20 – limba engleza; 17.40 – jocuri afara

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

Copiii sunt asteptati pana la ora 9:00 iar pentru micul dejun pana la 8:45

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

Sunt respectate conform recomandarilor Montessori

Câți copii sunt într-o grupă?

15-20 pentru grupa de varsta 3-6 ani, 10 copii in grupa 1,6-3 ani

Nr de cadre didactice alocate/grupa

3 cadre didactice in 2 ture

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Da

Cum se face comunicarea cu părinții?

Comunicarea fata in fata, WhatsApp, email

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Comunicarea cu parintii este deschisa si stransa

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

Exista o fisa zilnica care centralizeaza informatiile generale. Daca sunt evenimente mai aparte sunt comunicate individual

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

Parintii participa de 2 ori pe an la consultatii cu educatorul. Urmarim evolutia copilului sub aspectul planurilor principale de dezvoltare si a particularitatilor sale individuale.

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

Insotim copiii printr-un proces de coaching pentru a ajunge sa integreze si perspectiva celuilalt. Copiii sunt ghidati sa isi inteleaga si exprime emotiile, sa empatizeze eventual cu cel caruia i-a provocat disconfort, sa isi cer iertare si sa ierte.

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Atat planificarea cat si evaluarea se face pe fiecare copil in parte. Echipa gradinitei se intruneste saptamanal pentru a intelege cat mai bine nevoile individuale ale copiilor si a gasi solutii pentru fiecare provocare.

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

Copiii ies de 2 ori pe zi, indiferent de vreme

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

Exista :)

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

20-21 grade iarna, 24 vara

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

Curte de 200 mp, preponderent cu iarba si o zona pavata. Foisor.

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

Tarife grupa 3-6 ani: Program scurt 8:00-12:30 (fara masa de pranz) – 1900 ron; Program mediu 8:00-13:30 (pranzul inclus) – 2200 ron; Program lung 8:00-18:30 – 2400 ron; Tarife grupa 1,5-3 ani: Program scurt 8:00-12:00 (fara masa de pranz) – 2000 ron; Program mediu 8:00-12:40 (pranzul inclus) – 2300 ron; Program lung 8:00-17:00 – 2500 ron. Tarifele se majoreaza anual cu o suma mica pentru a putea acoperi rata inflatiei si maririle salariale, oferind gradinitei stabilitate.

Alte taxe?

O data pe an se achita taxa de intreţinere a spaţiului, in valoare de 800 ron, taxa nereturnabila.

Ce activități include această taxă lunară?

Activitati pe toate cele sase arii de dezvoltare care alcatuiesc curricula Montessori si interactiune in limba engleza cu asistentul de la clasa in timpul programului de dimineata.

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Optional de engleza cu profesor vorbitor nativ, 3 zile din 5. Costul acestui optional este 150/luna.

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

Al doilea (si al treilea) copil din familie beneficiaza de o reducere a taxelor educationale de 10%. Reducerea se aplica doar taxelor educaţionale, nu si costului meselor (400 pentru programul complet).

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed