Proiectul educațional, Nicoland, încurajează individualitatea, unicitatea fiecărui copil și eterogenitatea (abandonăm sistemul de creare a grupelor pe criteriul strict al vârstei și oferim prioritate dezvoltării și intereselor copilului). Reușim aceasta prin integrarea abilităților individuale și educarea diferențiată, adaptată nevoilor fiecărui copil.
Pentru fiecare copil înscris la Nicoland ne propunem:

  • Dezvoltare cognitivă, afectivă și socială în funcție de personalitate și ritmul propriu de dezvoltare
  • Dezvoltarea capacității de a comunica și interacționa
  • Descoperirea identității proprii și a potențialului, încurajarea explorării, încercărilor, experimentelor și a imaginației

Pentru îndeplinirea acestui ultim scop ne vor servi și atelierele opționale, astfel încât să scoatem la iveală talentul fiecărui copil, să îi consolidăm stima de sine, dar și să îi oferim o oază de relaxare.

Nicoland este un centru educațional cu 6 principii pentru cei 6 ani ai copilului preșcolar:

Educație cu blândețe
Ne propunem să creștem și educăm copiii bazându-ne pe comunicare, înțelegerea copilului și a motivațiilor care stau la baza acțiunilor sale, pe respect, fără abuzuri și umilințe, fără pedepse și recompense. Ne dorim să fim sprijin și orientare pentru copii, să îi ghidăm corect, fiind atenți la ceea ce ei ne transmit.
Respect față de copil
Respectarea copilului asigură dezvoltarea unei relații frumoase, din care acesta va învăța să fie sensibil, empatic, independent. Să respectăm copilul înseamnă să fim atenți la nevoile lui și să i le împlinim. Să îi recunoaștem sentimentele și să îl ajutăm să le exprime. Să îl lăsăm să hotărască în acele aspecte ce țin de persoana lui. Astfel va învăța că și ce dorește el contează. Să îi acordăm timp, să îl ascultăm și încurajăm să ne spună ce îl supără sau bucură. Să îi spunem adevărul și să recunoaștem când noi, adulții, nu avem dreptate. Să ne cerem scuze dacă am greșit.
Încurajarea descoperirii talentelor fiecărui copil
Prin îmbinarea metodelor tradiționale de predare, cu cele inspirate din pedagogiile alternative, prin atelierele opționale de dans, pictură, gătit sănătos, eematico, dezvoltarea inteligenței emoționale, limbi străine (engleză, germană), înot, yoga încercăm să oferim copilului o paletă largă de activități educative, dar și relaxante, din care să își extragă ce îi place și să își cultive pasiunea. Suntem deschiși ideii de organizare și a altor tipuri de ateliere (ex. muzică, arte marțiale) dacă vom observa inclinații spre aceste activități.
Educație fără televizor
Deschidem televizorul la grădiniță (în fapt, calculatorul și videoproiectorul) pentru filmulețe educative, documentare și (în pregătire) proiecte educaționale online. Învățăm despre tehnologie și o folosim în scop educativ. Momentele de relaxare dintre activitățile educaționale sunt dedicate jocului și mișcării în aer liber.
Dragoste față de cărți
Sprijinim împrietenirea celor mici cu cartea prin lecturi săptămânale, atât în cadrul activității educaționale, cât și în cadrul unor momente dedicate. Cărțile (povești, enciclopedii, atlase) reprezintă o călătorie spre alte lumi, cu prinți și zâne, cu animale vorbitoare sau nu. Cititul este un exercițiu de autodisciplină, solicitând atenția și concentrarea. Contribuie la dezvoltarea vocabularului și a creativității, modelează personalitatea, consolidează legăturile dintre cititor (părinte sau educator) și copil. Planificăm vizite la bibliotecă.
In sala de clasă și în sala de somn există câte un raft de cărți. In sala de clasă sunt cărți care să sprijine activitatea educațională, iar în sala de somn cărți de povești. Toate sunt accesibile oricând copiilor. La somn, după ce se spală pe dinți și se schimbă în pijamale, câte un copil în fiecare zi alege cartea pe care o citim. Mereu poveste este prea scurtă. La final discutăm puțin pe baza ei. Cărțile alese  sunt cărți fără pereche (urmărim bloggeri și grupuri de facebook care au aceleași valori ca ale noastre): Unele cărți sunt cumpărate, unele sunt împrumutate de la biblioteca Emil Garleanu. Periodic le schimbam.
Alimentație sănătoasă
Asigurăm un start sănătos în alimentație și educăm gusturile pentru dulce și sărat prin alimente și mâncăruri sănătoase. Meniul, stabilit de un nutriționist, constă în 3 mese principale, 1 gustare de fructe și 1 gustare dulce/sărată. Meniul conține pâine preparată în casă, supe-cremă, ciorbițe cu borș preparat în casă, lapte și lactate de capră, ouă de prepeliță, carne de curcan și peste din surse atent alese, paste și orez integral. Deserturile sunt îndulcite doar cu miere, curmale, sirop de agave, foarte rar cu zahăr brun, având grijă ca în conținutul lor să existe fructe proaspete sau uscate și făină integrală.

Gradinita privata sau de stat?

Privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

1 an si 6 luni

Acreditare/Autorizare

Nu

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

Program SCURT, 08:00 - 13:00; Program MEDIU, 08:00 - 16:30; Program LUNG, 08:00 - 17:30; Program EXTRA, 08.00 - 18:00

Sistem camere video

Sistem de supraveghere video exterioară și, în proiect, supraveghere video interioară.

Exista transport pentru copii?

Nu

Care este sistemul educațional adoptat?

Activitățile educative sunt bazate pe curriculum national, implementate prin metodele clasice combinate cu cele din pedagogiile alternative

Când a fost înființată grădinița?

iulie 2018

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Educatorii și asistenții-educatori, precum și îngrijitoarea, sunt aleși în urma unei selecții atente, fiind obligatoriu ca fiecare dintre ei să rezoneze cu principiile noastre de creștere și educație a copiilor: blândețe, respect pentru copil, comunicare asertivă, răbdare, dorința de a învăța și de a se perfecționa.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Da, prin discutii periodice cu psihologul gradinitei, prin cursuri si ateliere.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

Nu

Ce alta limba se mai studiaza?

se studiaza engleza si germana

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

Acomodarea, indiferent de vârstă, se face treptat, pentru început la program scurt (până la 13.00), apoi la somn și program mediu/lung. Educatorii și asistenții educatori vor colabora cu părintele pentru a face desprinderea de părinte mai ușoară. Discutăm cu părintele istoricul copilului și stabilim împreună programul. Prima vizită este a părintelui, pentru a ne cunoaște și a-i răspunde la toate întrebările. Urmează o vizită părinte-copil în care cel mic se întâlnește cu educatoarea de la grupa la care ar urma să fie. Scopul este conectarea educatoare-copil, urmând ca următorul pas să fie începerea acomodării. Copilul este întâmpinat de același educator. In prima fază părintele poate ramane în aceeași sală cu copilul (depinde de cât de ușor credem că s-ar desprinde copilul), apoi râmane la recepție sau într-o sală unde copilul nu îl poate vedea decât dacă cere acest lucru.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Exista triaj medical zilnic.

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

Asistenta medicală asigură triajul zilnic, iar medicul realizează consultația săptămânală.

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Nu sunt primiti

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

Pentru o absenta de pana la 3 zile se plateste taxa. Pentru ce depaseste 3 zile de absenta se scade taxa de masa.

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

Nu

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Da, este contactat si stabilim impreuna daca ii administram ceva copilului si momentul in care parintele vine sa il ia acasa.

Care este programul de somn?

13:30 – 15:30

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

dormitor separat

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Fiecare doarme in patutul lui.

Cât de des se schimbă lenjeria?

Saptamanal

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Da, discutam cu parintii si incercam sa respectam ritualul de acasa.

Care este programul meselor și al gustărilor?

09:15 – 09:30 Micul dejun; 11:00 – 11:15 Gustarea de fructe; 12:30 – 13:00 Masa de prânz; 15:45 – 16:00 Gustare; 17:00 – 17:15 Gustare

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

Catering

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Meniul, asigurat de o firmă de catering, este stabilit de un nutriționist, respectând necesarul caloric specific vârstei preșcolare (mic dejun, gustare de fructe, prânz, gustare după somn, gustare după atelier opțional). Meniul este individualizat în cazul copiilor cu alimentație specială (cu alergii sau diverse restricții).

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

Deserturile sunt îndulcite doar cu miere, curmale, sirop de agave, foarte rar cu zahăr brun.

Sucuri primesc?

Nu

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

Fructe de sezon, in fiecare zi alt tip de fructe.

Este programul de activități respectat?

09:30 – 11:00 Activități educative în limba engleză/română conform planificării, ședință de limba germană; 11:15 – 12:15 Activități în aer liber; 16:00 – 17:00 Joc liber / Activități în aer liber / Ateliere

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

08:00 – 09:00

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

Clasele sunt divizate in grupe de maxim 13 copii, structurate pe vârstă. Vârsta, însă, nu este o condiție obligatorie pentru apartenența la o grupă. Decizia este luată discutând cu părinții și în urma rezultatelor evaluării inițiale. Pe varste clasele sunt: 1 an 6 luni – 2 ani 3 luni; 2 ani 3 luni – 3 ani 5 luni; 3 ani 5 luni – 4 ani 5 luni; 4 ani 5 luni – 6 ani

Câți copii sunt într-o grupă?

Clasele sunt divizate in grupe de maxim 13 copii, structurate pe vârstă

Nr de cadre didactice alocate/grupa

Personalul responsabil de o grupă este format din educator, asistent educator și o îngrijitoare, care se ocupă îndeosebi de grupa cu copii de vârstă mică. De asemenea, psihologul va participa săptămânal la activitatea educațională și va discuta cu educatorii.

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Facem aceasta trecere in colaborare cu parintii, in functie de ritmul copilului.

Cum se face comunicarea cu părinții?

Zilnic prin comunicari de la educator catre parinte; In plus exista evaluare parțială (ianuarie) și evaluare finală (iunie). La evaluarea finală își aduce contribuția și psihologul, care a urmărit evoluția socială, emoțională a copilului. Evaluările parțială și cea finală sunt discutate individual cu fiecare părinte.

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

De fiecare data cand are loc un incident, parintii sunt informati.

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

Prin discutii verbale, la preluarea copilului.

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

Întâlniri periodice cu părinții pentru comunicări și feed-back. Implicam si parintii in activitatea noastra. Avem trei propuneri: părinte-jucator (părintele ghidează și organizează jocul), părinte-cititor (părintele citește o poveste), părinte-erou (părintele le prezintă copiilor ocupația/pasiunea lui). La acestea se adaugă întâlniri-ședințe, dar și întâlniri cu activități comune părinte-copil cu ocazia diverselor evenimente (1 Martie, Paște, 1 Iunie, Ziua recoltei, Crăciun). În proiect: Consiliul Părinților, prin intermediul căruia părinții pot face propuneri.

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

Psihologul observă copiii, discută cu educatorii și părinții care solicit acest lucrur. Bilunar, organizează o ședință de grup cu personalul, menită să contribuie la reglarea eventualelor tensiuni, găsirea de soluții pentru micile incidente între educator și partenerii lor (copii, părinți sau ceilalți educatori).

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

Zilnic: ieșiri în curte, înainte de prânz și după ateliere.

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

Vara avem activitati cu apa, iarna cu zapada. Tinem cont de anotimpuri si ii facem atenti pe copii la schimbarile din mediul inconjurator.

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

24

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

200mp

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

Program SCURT 1600 lei; Program MEDIU 1750 lei; Program LUNG 1800 lei; Program EXTRA 2100 lei; *Tarifele includ masa. Nu includ atelierele opționale.

Alte taxe?

Nu

Ce activități include această taxă lunară?

"Activitățile educative bazate pe curriculum national, implementate prin metodele clasice combinate cu cele din pedagogiile alternative. Dimineața sunt activitățile educative, limba engleză și limba germană. Lunar: activități extracurriculare (spectacole de teatru, vizite la muzee, Grădina Botanică, Ferma Animalelor etc., petreceri tematice, excursii de o zi) şi activități de parteneriat (poliție, pompieri), în funcție de teme săptămânale.

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Activitățile opționale au loc, de obicei, după amiaza: ateliere de artă creativă, gătit sănătos, dans, dezvoltarea inteligenței emoționale, eematico. Înscrierea este opțională. Prețul atelierelor nu este inclus in taxă. - Atelier de artă creativă – Creative Kid. Prin pictură, desen și modelaj, copilului îi sunt create deprinderi de lucru, capacități de exprimare. Atelierul de arte plastic este susținut de Andreea Coțofană, absolventă a Facultatii de Arte Plastice (Belgia) si un Master in ‘Pedagogie alternativa’ si ‘Exprimare prin arta’. - Atelier de gătit sănătos – Healthy Kid. Atelierul își propune să dezvolte într-un mod jucăuș, atractiv și provocator abilitățile și sociabilitatea copiilor și să extindă cunoștințele acestora despre implicațiile complexe pentru sănătate ale unei alimentații gustoase și echilibrate. - Programul Eematico I can Be îi stimulează pe cei mici pe toate cele trei mari planuri ale dezvoltării personale (fizic, cognitiv şi socio-emoțional). Cursul pune în practică noțiuni abstracte cu care se întâlnesc copiii în cadrul programei obligatorii, ca matematica și știința.- Atelier Dezvoltarea inteligenței emoționale. Copiii vor fi ajutati prin joc sa recunoască particularităţile diferitelor emoţii şi să le numească; să exprime sentimentele şi trăirile faţă de anumite situaţii şi faţă de alte personae; să evalueze intensitatea emoţiilor; să poata controla impulsivitatea; să dezvolte autocontrolul emoţiilor; să-şi construiasca stima de sine prin experiente afective positive; să aibe un vocabular al emoţiilor si sentimentelor; să asculte şi să respecte alte păreri; să respecte regulile de grup; să colaboreze şi să se susţină reciproc; să manifeste spirit de echipa şi să realizeze activităţi în comun; să înveţe să aştepte într-o situaţie data; să-şi cunoască responsabilităţile în grupul din care face parte; să accepte şi să ofere sprijin; să conştientizeze consecinţele pozitive şi negative ale actelor sale. Atelierul de dezvoltarea inteligenței emoționale este susținut de Ioana Cozma, psiholog și logoped în cadrul Nicoland.- Zumba® Kids & Kids jr. Acest program dezvoltă coordonarea, echilibrul, memoria, creativitatea, disciplina.

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

10% pentru al doilea copil

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed