Aici, la gradinita Teko din Bucuresti, Sector 1, credem ca invatarea prin joaca este cel mai sigur mod de a ne pastra copilul curios din noi pentru tot restul vietii. Aceasta nu este doar o alta gradinita ci este gradinita pe care ne dorim sa fi existat cand eram copii.

Curiozitatea este mai importanta decat memorarea informatiei si credem ca un adult ce isi salveaza copilul curios din el va avea succes in viitor, indiferent de cum va arata acesta. De aceea ne folosim experienta, creativitatea si imaginatia pentru a crea cea mai buna pedagogie menita sa aprinda si sa cultive curiozitatea aflata in copiii nostri.

Copilul este pe primul loc

La gradinita Teko toate eforturile noastre sunt directionate de acest motto. Activitatile, materialele didactice, spatiul, folosirea tehnologiei sunt gândite si imbunatatite permanent pentru a sustine copilul in dezvoltare.

Teko este simplu

WOW! spune un copil când este fascinat de experienta pe care o traieste. AHA! urmeaza natural când intelege.
Copilul este pe primul loc.

Teko este fun

Copiii vin la gradinita Teko pentru ca isi doresc. Pentru ca ne straduim sa le multumim curiozitatea, pofta de activitate si bucuria nativa.
Copilul este pe primul loc.

Teko este transparent

Impartim cu parintii si educatorii cunoasterea noastra si ne dorim ca toti cei care se implica in educatie sa adopte metodele si activitatile noastre.
Copilul este pe primul loc.

Spatiu interactiv

Suntem de acord cu studiile care au dovedit ca incarcarea peretilor cu personaje si floricele scad capacitatea copilului de a se concentra. De aceea, gradinita Teko are un design simplu si minimalist.

Am pastrat ocuparea cu mobila a incaperilor la minimum si le dam ocazia copiilor sa-si construiasca propriul mediu. Spatiul gradiniteiTeko are aproape 700 de metri patrati, are incapere speciala pentru somn si spatiu interior de free play unde copiii interactioneaza intre ei indiferent de vârsta pentru a se obisnui cu diversitatea oamenilor din jur si pentru a-si dezvolta comunicarea.

Locul de joaca exterior este un proiect viu ce se afla in continua schimbare pentru a facilita dezvoltarea fizica, cognitiva, emotionala si sociala. Am folosit cele 4 ingrediente esentiale pentru a realiza un spatiu adorat de copii: o diversitate de spatii, elemente cu mai multe utilizari, parti libere si design care sa tina cont de dorinta copiilor.

Informatiile de pe Infogradinite sunt obtinute direct de la gradinita Teko, Bucuresti, Sector 1 si sunt actualizate la zi.

Program de Lucru

Luni

8.30-18.00

Marti

8.30-18.00

Miercuri

8.30-18.00

Joi

8.30-18.00

Vineri

8.30-18.00

Sâmbătă

inchis

Duminică

inchis

Gradinita privata sau de stat?

privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

2 ani

Acreditare/Autorizare

nu

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

da, pentru copiii de 3-6 ani; scoala de vara, cu posibilitatea de inscriere pe saptamana.

Sistem camere video

nu, sistemul de supraveghere video este accesibil managementului gradinitei.

Exista transport pentru copii?

nu

Care este sistemul educațional adoptat?

Abordarea grădiniței aplică cel mai inovativ curriculum bazat pe ultimele cercetări științifice în domeniu și este creat de psihologi și pedagogi. Astfel copiii sunt stimulați să devină independenți în selectarea și procesarea informației de care au nevoie pentru a face față provocărilor. Activitățile sunt experiențiale, gândite astfel încât copiii să descopere soluții creative și să devină încrezători în capacitatea lor de a rezolva probleme. Teko Kindergarten este expert în crearea și implementarea educației de tip STEAM. STEAM este: Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics și reprezintă cel mai nou curent educațional ce susține ideea că, luând în considerare schimbările ce au loc azi în lume, noile competențe absolut necesare pentru dezvoltarea unui copil fac parte din ariile științelor, tehnologiei, ingineriei, artelor și a matematicii.

Când a fost înființată grădinița?

Septembrie 2015

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Suntem o echipă multidisciplinară formată din antreprenori și oameni din educație și tehnologie. Împreună am creat cele mai avangardiste programe educaționale sub steagul fostului IKEDOO Institute și metodele noastre pedagogice au fost recunoscute de fundația LEGO și de câteva mii de părinți și copii. Am început cu o casă pe care o pot construi copiii și apoi am făcut unele dintre cele mai interesante cursuri pentru copii. Am testat zeci de tipuri de activități și am descoperit cum să îi facem pe copii să învețe prin joacă fără să simtă presiunea adulților sau amenințarea pedepsei.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

La grădinița Teko, educatorii sunt re-formați în cadrul unui program de training ce urmărește schimbarea vechii paradigme care implică fișe absurde, obiective identice pentru toți și pedepse sau recompense. Noul sistem de abordare a educației se concentrează pe necesitățile și oportunitățile copilului. Educatorii sunt responsabili să coordoneze pentru copii activități de învățare experiențiale pentru a crea “situații” relevante în lumea reală. Educatorii sunt sprijiniți în misiunea lor de o echipă întreagă de specialiști; aceasta produce idei de activități, procură materialele necesare și se preocupă ca educatorii să fie informați despre noutățile din domeniu.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

nu

Ce alta limba se mai studiaza?

engleza

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

Da, in fiecare dimineata copiii sunt verificati de asistentul medical.

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Copiii cu afectiuni de sanatate nu sunt primiti in gradinita.

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

Nu

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

in cazul oricarei afectiuni

Care este programul de somn?

Intre 13.30-16.00

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

Dormitor separat

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Fiecare copil are patul separat, cu o cutie de depozitare separata.

Cât de des se schimbă lenjeria?

Saptamanal sau la nevoie.

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Respectam, in limita posibilitatilor, ritualul de somn al copiilor. Copiii au voie sa isi aduca o jucarie sau o paturica de acasa.

Care este programul meselor și al gustărilor?

Mic dejun: 8.30-9.30, Gustare de fructe: 11.00 -11.15, Pranz: 13.00-13.30, Gustare dupa somn: 16.00-16.15

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

bucatarie proprie

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Mâncarea este gătită în bucătăria proprie. Nu se folosesc aditivi sau altfel de adaosuri chimice; lipsesc carnea de porc si de pui, tocăturile, prăjelile și prăjiturile cu zahăr sau ciocolată. Painea este adusa proaspata de la brutaria Concordia.

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

Mierea sau fructele sunt utilizate ca îndulcitori.

Sucuri primesc?

nu

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

Variaza. Exemple: mere, pere, struguri, pepene, ananas, banane, mandarine, prune etc

Cât de mare este o porție de mâncare?

Copiii isi pun singuri mancarea si isi pot lua mai multe portii daca prefera.

Este programul de activități respectat?

Programul de activitati este respectat, cu posibile modificari de 10-15 minute.

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

Toti copiii trebuie sa ajunga in gradinita pana in ora 9.30

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

Da, grupele de varsta sunt respectate.

Câți copii sunt într-o grupă?

maxim 10 copii la 2-3 ani, 12 copii la 3-4 ani, 14 copii la 4-5 ani si 16 copii la 5-6 ani

Nr de cadre didactice alocate/grupa

2 educatori la grupele 3-4, 4-5 si 5-6 ani, 1 educator si un ingrijitor la grupa de 2-3 ani

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Da. În timp, copiii sunt încurajați de către educatori să ceară să meargă la toaletă. În plus, ei urmează în mod firesc exemplul altor copii și trecerea se face mai usor

Cum se face comunicarea cu părinții?

Teko Kindergarten a dezvoltat o platformă special adresată comunicării dintre educator și părinți. Prin intermediul acestei platforme parintii primesc zilnic un feedback legat de activitatea copilului din acea zi.

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Punem mult accent pe transparenta si comunicare deschisa, inclusiv in cazurile bolilor sau a incidentelor mai putin placute.

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

Educatorii noștri completează în fiecare zi rapoarte privind activitățile copiilor și surprind în fotografii momentele importante ale zilei. Astfel tu vei fi mereu la curent cu ce se întâmplă în grădiniță.

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

La începutul și la sfârșitul anului toți copiii trec printr-o observație a educatorului menită să evalueze peste 70 de comportamente și abilități. Observația are loc pe tot parcursul zilei timp de 2 săptămâni astfel încât copiii să nu perceapă că sunt evaluați.

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Aplicăm educația experiențială, o metodă prin care copiii acumulează cunoaștere și dezvoltă aptitudini investigând și aprofundând probleme din lumea reală. Programa Teko presupune sute de activități diferite planificate pe perioada unui an astfel încât copiii să fie expuși la experiențe cât mai variate și să-și îmbogățească informațiile în domenii diferite.

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

în fiecare zi afară, indiferent de vreme

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

20-22 grade

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

200mp

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

8.30 - 14.00 - 2200 lei/lună; 8.30 - 18.00 - 2420 lei/lună

Alte taxe?

500 lei - suport educațional annual

Ce activități include această taxă lunară?

Mic dejun; Gustare de dimineață; Masă de prânz; 15 ore de Activități practice pe săptămână; Feedback individualizat zilnic; Program de somn; Gustare de după-amiază

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Activitati extracurriculare conform ofertei actualizate annual.

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

5% discount pentru al 2-lea copil.

Alte info locatie?

Am păstrat ocuparea cu mobilă a încăperilor la minimum și le dăm ocazia copiilor să-și construiască propriul mediu. Spațiul grădiniței Teko are aproape 700 de metri pătrați, are încăpere specială pentru somn și spațiu interior de free play unde copiii interacționează între ei indiferent de vârstă pentru a se obișnui cu diversitatea oamenilor din jur și pentru a-și dezvolta comunicarea. Locul de joacă exterior este un proiect viu ce se află în continuă schimbare pentru a facilita dezvoltarea fizică, cognitivă, emoțională și socială. Am folosit cele 4 ingrediente esențiale pentru a realiza un spațiu adorat de copii: o diversitate de spații, elemente cu mai multe utilizări, părți libere și design care să țină cont de dorința copiilor.

Afterschool?

nu

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed