Gradinita Waldorf Christophori din Sector 1, Bucuresti, dăruieste lumii oameni cu o gândire independentă şi creativă, oameni care simt bucuria şi dragostea pentru viaţă, oameni care au entuziasm şi putere pentru munca lor în societate.

Misiune
Misiunea Grădiniței Waldorf Christophori este de a educa omul ca un întreg, atât trupul şi sufletul, cât şi spiritul printr-un curriculum. Sistemul Waldorf este testat de o sută de ani în lume şi recunoscut de Ministerul Educaţiei. Echilibrează disciplinele academice cu activităţile artistice şi practice, toate fiind bazate pe cunoaşterea şi respectarea etapelor de dezvoltare ale copilului.

Grădiniţele şi şcolile Waldorf sunt ancorate în cultura comunităţii locale în care funcţionează, dar toate au ceva în comun: respectul pentru individualitatea fiecărui copil. Astfel, şi noi ne propunem să oferim un cadru care să dezvolte potenţialul unic al fiecărei persoane.

Despre locatie

Gradinita Waldorf este astfel aranjată încât să creeze o atmosferă care, pe de o parte, lasă libertatea de manifestare copilului, iar pe de altă parte acționează armonios asupra lui prin formă și culoare.

Gradinita Waldorf Christophori se află într-o clădire mare, construită în prima parte a secolului al XIX-lea, situată în zona Parcului Cișmigiu, pe str. Puțul cu Plopi nr. 8. Spațiul util disponibil (de peste 600 mp.) este structurat pe 4 săli de clasă, 3 dormitoare, 2 grupuri sanitare pentru copii, 2 toalete pentru adulți, un birou administrativ, un cabinet medical, o debara pentru materiale pedagogice, un vestiar pentru educatoare, holuri de acces, o bucătărie.

Sălile sunt luminoase, mari, înalte, cu pereți în culori pastelate prin metoda tehnică numită lazurare. Sunt dotate cu mobilier din lemn, rotunjit. Toate acestea asigură un spațiu protejat și dau copiilor un sentiment de ocrotire.

Curtea grădiniței este amenajată cu loc de joacă (construit din lemn sub formă de barcuță), cu groapă cu nisip, spațiu verde, atelier de lucru/bucatarie.

Stilul Waldorf

Vizitatorul care pătrunde pentru prima dată într-o gradinita Waldorf va fi mirat de modul în care este concepută aranjarea sălii de clasă, dar mai ales de lipsa jucăriilor din grupă. În dotarea grădiniței intră un mare număr de obiecte din materiale naturale. Acestea se folosesc nemijlocit la activitățile individuale sau în grup. Sunt dispuse pe centre de interes în cadrul încăperii. Într-un colț sunt câteva coșuri cu buturugi de lemn, bucăți din scoarță de copac sau rădăcini cu forme ciudate. Pe rafturi sunt pânze colorate, șireturi și păpuși simplu alcătuite, alături de animale tricotate. Într-un colț sunt castroane și linguri mici din lemn, castane, scoici, sâmburi de caise. Astfel, copiii vor fi puțin deranjați de prezența jucăriilor finite, cu legități proprii, din materiale prefabricate.

În gradinita Waldorf, întreaga încăpere se află la dispoziția copiilor. Ei au voie să se joace cu bănci, scaune, mese, schimbând aspectul încăperii după idei proprii. Fantezia copiilor este stimulată prin obiecte care pot avea multiple întrebuințări. De pildă o bucată de lemn poate să plutească sub forma unui vapor pe apă, poate fi pescuită sub formă de pește, poate să circule sub formă de mașină sau închipuind un om care merge la plimbare. Spre deosebire de aceasta, jucăria-mașinuță roșie cu girofar, poate fi doar mașină de pompieri, ea având o destinație precisă. Prin acest tip de joc mai este educată și o altă calitate: capacitatea de concetrare.

În gradinita Waldorf Christophori încercăm să oferim copiilor cadrul de a-și dezvolta sănătos, cu bucurie. Încercăm să oferim nevoia naturală de mișcare, fantezie, puterea de a se cufunda în joc. Încercăm să oferim concentrarea, bogăția de idei, realizând prin aceasta baza calităților care îi vor fi necesare ca adult.

Informațiile de pe Infogradinite sunt obținute direct de la Gradinita Waldorf Christophori, Sector 1, Bucuresti și sunt actualizate la zi.

Program de Lucru

Luni

08.00-18.30

Marti

08.00-18.30

Miercuri

08.00-18.30

Joi

08.00-18.30

Vineri

08.00-18.30

Sâmbătă

inchis

Duminică

inchis

Grădinița este deschisă pe toată perioada anului calendaristic, cu excepția sărbătorilor legale și a vacanțelor (2 săptămâni de Crăciun și Anul Nou; 1 săptămână de Paște; 2 săptămâni la sfârșitul lunii august pentru curățenie generală).

Gradinita privata sau de stat?

privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

2 ani

Acreditare/Autorizare

Gradinita este autorizata si in curs de acreditare

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

In lunile iulie si augut avem "Scoala de vara" in sistemul de plata la saptamana, 500lei/saptamana. Este perioada in care se accepta si copii din afara gradinitei. Sunt saptamani tematice (muzica, teatru, elemente, mestesuguri etc) cu multe ateliere foarte atractive pentru copii. Program 08.00-18.30

Sistem camere video

nu

Exista transport pentru copii?

nu

Care este sistemul educațional adoptat?

În grădiniţa Waldorf se practică sistemul de predare în epoci, adică aceleaşi conţinuturi sunt repetate pe o perioadă de 2-4 săptămâni. Aceasta permite copilului să parcurgă întregul proces (învăţare, repetare, verificare) prin care se familiarizează cu noile conţinuturi, le însoţeşte, le poate aprofunda prin exersare, apoi le interiorizează, ca mai târziu să le poată folosi. Pe durata unei epoci sunt stabilite activităţi specifice pentru fiecare zi a săptămânii, activitatea fiind repetată odată cu revenirea zilei corespunzătoare. De exemplu: luni – desen , marţi – activitate gospodărească si limbă străină, miercuri – activitate practică, euritmie si poveste muzicala, joi - modelaj, vineri – pictură.

Când a fost înființată grădinița?

Gradinita a fost infiintata in 2008

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Toate educatoarele din grădinița noastră au Cursuri de specializare în pedagogia preșcolară Waldorf, și periodic se duc la cursuri de perfecționare în această pedagogie, pentru a aprofunda elementele de metodică, antropologie și didactica disciplinei.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Da

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

Nu

Ce alta limba se mai studiaza?

Germana sau Engleza

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

Exista o perioada de acomodare de 2 saptamani timp in care parintele il poate insoti pe copil in grupa.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Grădinița colaborează cu dna. Dr. Mușetescu Mihaela medic pediatru, specialist medicină de familie, competență homeopatie.

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

În fiecare dimineață, înainte de intrarea la grupă, are loc vizita medicală. Părinții sunt prezenți, alături de copil, la vizita medicală zilnică pentru a primi toate informațile necesare.

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Sunt acceptati copiii care tusesc sau carora le curge nasul, sunt manifestari des intalnite in perioada rece a anului si efecte reziduale in urma unor raceli.

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

Taxa este anuala, se plateste indiferent daca copilul vine sau nu vine la gradinita. Exceptie de la regula o pot face cazurile cu adevarat serioase.

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

Gradinita are un protocol foarte bine pus la punct pe partea medicala. Orice fel de actiune se face numai cu acordul parintelui. Suntem adeptii remdiilor homeopate.

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Febra, diaree, voma.

Care este programul de somn?

13.45–16.30 Somnul de după-miază

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

Dormitorul este separat.

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Copiii isi pastreaza locurile in paturi pe tot parcursul anului.

Cât de des se schimbă lenjeria?

De cate ori este cazul, chiar si zilnic sau saptamanal.

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Copiii pot merge la dormitor cu un plus sau o paturica de care sunt atasati si alaturi de povestea care le este citita inainte de culcare si blandetea educatoarelor reusesc sa adoarma linistiti.

Care este programul meselor și al gustărilor?

Micul dejun la ora 8:30; Gustare la ora 10:30; Masa de prânz la ora 12:30; Gustare la ora 16:30.

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

da, bucatarie interna

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

În grădinița Waldorf Christophori copiii mânâncă împreună micul dejun, gustarea de dimineață, masa de prânz şi gustarea de după-masă. Părinții pot opta pentru tipul de meniu standard (cu carne) sau lacto-vegetarian. În plus, putem adapta meniul pentru restricții alimentare, sensibilități, alergii, situații de excepție. Meniul este bogat în legume, fructe, cereale, semințe, lactate, mare parte din acestea provenind din culturi ecologice/bio din surse sigure. Prepararea tuturor alimentelor se face zilnic în bucătăria proprie (inclusiv painea), dotată cu echipamente specifice, la cele mai bune standarde. Meniurile sunt alcătuite cu participarea medicului pediatru, specialist medicină de familie, competență homeopatie.

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

Dulciuri facute in bucataria proprie. De la placinte diverse pana la saratele, fursecuri, orez cu lapte.

Sucuri primesc?

Nu

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

In fiecare zi alt tip de fruct, intotdeauna fructe de sezon.

Cât de mare este o porție de mâncare?

Politica nutrițională are în vedere recomandările privitoare la dieta potrivită pentru copiii de vârstă preșcolară. Respectând principiile Waldorf și ghidându-ne după studiile care arată că învăţarea şi comportamentul sunt sprijinite și de o nutriţie sănătoasă, mâncarea noastră este simplă, nutritivă şi diversă.

Este programul de activități respectat?

09.30-10.15 Jocul liber, ordonarea jucăriilor; 10.15-10.30 Joc ritmic; 10.45-12.30 Joc în aer liber/opționale; 12.30-13.00 Basmul; 17.00-18.30 Jocuri libere și de grup, joc în aer liber

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

08.00-08.30 Sosirea copiilor, salutul de dimineață

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

In sistemul Waldorf grupele sunt mixte ca varsta.

Câți copii sunt într-o grupă?

In medie 22 de copii.

Nr de cadre didactice alocate/grupa

fiecare grupă are 3 educatoare, două dimineața și una după-amiaza. Programul educatoarelor de dimineața este de la ora 8.00 la ora 14.00, iar a celei de după-amiaza de la ora 13.30 la ora 18.30. Educatoarele de dimineața se suprapun la dormitor cu cea de după-amiaza, în acest fel copiii fiind liniștiți pentru că știu pe cine vor vedea când se vor trezi. Educatoarea de după-amiaza stă în permanență la dormitor cu copiii în timpul somnului.

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Bineinteles, dar de cele mai multe ori puterea exemplului usureaza toata munca educatoarelor, copiii imitand ceea ce vad in jurul lor.

Cum se face comunicarea cu părinții?

Comunicarea se face zilnic, in momentul in care copilul este lasat/luat de la gradinita si punctual atunci cand situatia o impune. Exista si intalnirile cu parintii, moment in care se discuta mai in detaliu.

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Obligatoriu, numai cu sinceritate si transparenta putem functiona.

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

Comunicarea se face zilnic, in momentul in care copilul este lasat/luat de la gradinita.

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

Sunt intocmite fise de evaluare a copilului, fise de progres care sunt inmanate parintilor.

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

Conflictele sunt gestionate cu blandete sau cu fermitate atunci cand situatia o impune.

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Obiectivul fundamental al pedagogiei Waldorf este sa intareasca, sa cultive si sa organizeze cele 3 componente fundamentale ale fiintei umane: vointa, simtirea si gandirea, potrivit varstei copiilor prin incurajarea dezvoltarii sanatoase a capacitatilor fizice, sufletesti si spirituale ale tanarului, pe baza metodelor elaborate de Rudolf Steiner si a programei scolare special concepute.

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

Avem program de iesit afara zilnic, indiferent de vreme (cu exceptia situatiilor in care chiar nu se poate iesi - ploaie torentiala, atentionare de ger, viscol). Copiii sunt scosi afara de doua ori pe zi primavara, vara, toamna. Iarna, cand se intuneca mai devreme raman in clase pentru joc liber. Fiecare copil are la gradinita echipament adaptat sezonului inclusiv cizmulite de ploaie pentru a fi pregatit de iesire pe orice vreme.

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

Activitatile sunt in concordanta cu anotimpul si cu vremea de afara.

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

Temperatura mediului ambiant este reglata pentru a-i fi bine copilului, nici sa nu transpire dar nici sa nu-i fie frig, adaptata sezonului.

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

Curtea grădiniței este amenajată cu loc de joacă (construit din lemn sub formă de barcuță, tractor sau casuta), cu groapă cu nisip, spațiu verde, atelier de lucru/bucatarie.

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

Program scurt – între orele 8:00 – 13:00, taxa lunară 1500 RON; Program lung – între orele 8:00 – 18:30, taxa lunară 2000 RON

Alte taxe?

Nu

Ce activități include această taxă lunară?

Activități curriculare de bază: joc liber, joc ritmic, joc de degete, jocuri de roluri, basm, teatru de masă și marionete, pictură, desen și modelaj, lucru de mână, gospodărit (se frământă și se coace pâine, se taie fructele/legumele și se face salată, etc.); Activități extracurriculare: limba engleză sau limba germană o ședință pe săptămână, euritmie o ședință pe săptămână, muzică o ședință o dată pe săptămână; Mesele

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Excursiile si deplasarile organizate in afara gradinitei se platesc separat atunci cand este cazul.

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

Al doilea copil al familiei beneficiaza de o reducere de 20% din taxa de scolarizare.

Alte info locatie?

Spațiul util disponibil (de peste 600 mp.) este structurat pe 4 săli de clasă, 3 dormitoare, 2 grupuri sanitare pentru copii, 2 toalete pentru adulți, un birou administrativ, un cabinet medical, o debara pentru materiale pedagogice, un vestiar pentru educatoare, holuri de acces, o bucătărie. Sălile sunt luminoase, mari, înalte, cu pereți în culori pastelate prin metoda tehnică numită lazurare, dotate cu mobilier din lemn, rotunjit. Toate acestea asigură un spațiu protejat și dau copiilor un sentiment de ocrotire.

Afterschool?

nu

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed