“Un copil independent este un copil liber”

Activitatea instructiv-educativă din Grădiniță  se desfășoară având la bază Curriculum-ul Alternativei Montessori aprobat prin Ordinul Ministrului nr 6142/1.11.2011 dar și finalitățile specifice pentru învățământul tradițional, așa încât fiecare copil să poată urma, la sfârșitul grădiniței orice formă de învățământ (tradițional sau o alternativă educațională).

O sală de clasă Montessori este pregătită în așa fel încât copilul să se poată mișca natural, lucrând progresiv cu o varietate de materiale ce îi satisfac nevoile atât din punct de vedere emoțional, psihic, intelectual cât și social.

Scopul nostru este acela de a răspunde nevoilor copilului încurajând:

-cunoașterea de sine și dezvoltarea respectului de sine,

-dezvoltarea disciplinei interioare și a spiritului de ordine,

-dezvoltarea abilităților sociale,

-formarea competențelor școlare de bază,

-dezvoltarea unor abilități de autonomie,independență,eficacitate,responsabilitate și încredere în depășirea obstacolelor.

-dezvoltarea potențialului fiecărui copil.

Mediul de învățare sigur (management eficient al clasei,relații bune profesor –elev,metode inovative) și pregătit presupune:

– Zona Viaţa practică include existența acelor materiale care să susțină   activități efectuate în viața de zi cu zi (deschiderea închiderea cutiilor, sticluțelor, exerciții de turnare, pliere, rulare, îngrijirea mediului, cusutul, aranjarea mesei, tăiere, împletire). Scopul  exercițiilor  de  viaţă  practică  este  de  a-i  ajuta  pe  copii  să  devină  independenți, încrezători în sine, ordonați, și să-i învețe să se concentreze.

Exercițiile acoperă 4 domenii: grija pentru mediul în care își  desfășoară activitatea, grija pentru propria persoană, dezvoltarea relațiilor sociale, coordonarea și armonia mișcărilor.

Zona   Senzorial. Scopul exercițiilor de dezvoltare senzorială este acela de a-i ajuta pe copii să-și  dezvolte cele 5 simțuri: auzul, văzul, mirosul, gustul și pipăitul și sa asimileze în mod natural concepte considerate altfel abstracte; sunt primul pas în învățarea matematicii. Astfel, copilul este expus unor materiale  senzoriale distincte pe parcursul perioadelor senzitive specifice fiecărei vârste. Cu ajutorul exercițiilor  senzoriale  copilul  poate  să  distingă,  să  ordoneze,  să  clasifice  și  să  descrie  impresii senzoriale legate de lungime, înălțime, temperatură, greutate, culoare, înclinare, miros, etc.

– Zona Matematica. Maria  Montessori considera matematica un proces mental natural care începe de la un nivel concret și progresează către un nivel abstract. Astfel, materialul matematic Montessori este de asemenea concret. Fiecare exercițiu se creează in jurul unor experiențe specifice care constituie baza pentru dezvoltarea în viitor a gândirii matematice abstracte.

– Zona limbaj. În viața unui copil există o perioadă specifică în care acesta, în mod natural  și  spontan,  este  capabil  să-și  dezvolte  limbajul  în  mod  inconștient.  Utilizând  materialul Montessori,  educatorul îl ajută indirect pe copil să-și îmbogățească și să-și perfecționeze limbajul. Exercițiile de limbaj îi  ajută pe copii să învețe să citească și să scrie, și să conștientizeze sensul cuvintelor.

– Zona Stiinţe  si  activitaţi culturale – ca extensie a celor 4 arii curriculare de baza. Un element important în dezvoltarea personalităţii copilului este contactul  propriu  zis  cu  realitatea  şi  capacitatea  lui  de  a  se  implica  efectiv  în  această  realitate. Libertatea de care se bucură copilul în mediul special creat, îi permite să experimenteze, să observe şi să mânuiască,  să  exploreze,  să  perceapă,  să  descopere  şi  să  clasifice.  Cand Maria Montessori vorbeşte despre ştiinţele naturale, ea nu se referă numai la cunoaşterea fenomenelor naturale, cât mai degrabă la o relaţie lăutrică cu natura. Prin intermediul lecţiilor de artă, copilul învaţă despre cultura sa. În cadrul acestei arii curriculare, copiii beneficiază de lecţii despre istorie, geografie, biologie, artă, muzică.

Programe optionale: Activitatile opționale  vor fi alese dintre cele care  să încurajeze spiritul de echipă și respectul reciproc, gândirea logică,starea de reziliență a copilului,precum și dezvoltarea talentelor artistice: modelaj, teatru, muzica:dans, muzică,mind lab,pictură,matematica distractivă.

Activități  extracurriculare : teatru, muzee, circ, excursii, vizite, plimbări, grădina zoo, grădina botanică, etc

Program de Lucru

Luni

08.00-18.30

Marti

08.00-18.30

Miercuri

08.00-18.30

Joi

08.00-18.30

Vineri

08.00-18.30

Sâmbătă

Inchis

Duminică

Inchis

Program scurt: 08.00-12.30

Gradinita privata sau de stat?

Privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

1 an

Acreditare/Autorizare

in curs de autorizare

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

vara este gradinita deschisa, avem vacanta doar 2 saptamani; program normal

Sistem camere video

Avem sistem de supraveghere video, dar nu disponibil parintilor.

Exista transport pentru copii?

Nu

Care este sistemul educațional adoptat?

Pedagogia Montessori

Când a fost înființată grădinița?

Noiembrie 2017

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Avem cadre didactice calificate Montessori, dar si traditional. Toate cadrele didactice au experienta cu copiii.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Cadrele didactice merg la cursuri de calificare. In plus, organizam cursuri in gradinita noastra la care participa fetele.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

Nu

Ce alta limba se mai studiaza?

Nu

Ce optionale exista?

Modelaj, teatru, dans, muzică, mind lab, pictură, matematica distractivă

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

Adaptarea copiilor la gradinita noastra este blanda si treptata, parintii stau in gradinita cat este nevoie pentru a se acomoda copilul.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Avem asistenta medicala toata ziua in gradinita

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

Facem triajul de dimineata, nu primim copii bolnavi sau cu simptome

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Copilasii care au primele simptome de raceala sau vreo boala a copilariei sunt intorsi din drum la triajul de dimineata

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

Taxa se plateste integral. Dar avem alte beneficii in caz de absenta a copilului

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

Nu, pentru ca nu avem copii cu raceli usoare. Noi intoarcem din drum copiii la primele simptome ale racelii, indiferent daca e o viroza usoara sau nu.

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Orice pateste copilul (cade si se loveste) sau apare pe parcursul zilei (febra, diaree), parintele este anuntat primul, si de obicei se recomanda sa vina dupa copil.

Care este programul de somn?

Depinde pentru ce grupa de varsta vorbim. Cei de 1-2 ani, dorm de la 12:00, cei de 2-3 ani - programul de somn incepe de la 12:30, iar cei de 3-6 ani, programul de somn incepe de la 13:00. In gradinita este liniste pana pe la 3-4 dupa-amiaza

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

Dorm in aceeasi incapere in care isi desfasoara activitatea, dar inainte de somn (2 ore), sala de clasa este foarte bine aerisita, copiii in acest timp fiind afara in curte

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Fiecare copil are patutul lui, cu lenjeria lui si pijamaua lui.

Cât de des se schimbă lenjeria?

Lenjeria este schimbata saptamanal

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Cand un copil intra in gradinita, I se respecta programul de somn si de masa, ritualurile si felul de a face anumite lucruri. Pe masura ce se adapteaza, se trece treptat la programul si rutina gradinitei.

Care este programul meselor și al gustărilor?

Mic dejun: intre 8:00 si 9:00, Pranz incepand cu 11:30 la cei mai mici, la 12:00 cei de 2-3 ani, si la 12:30 grupa mare. Gustarea la ora 16:00.

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

Mancarea este furnizata de o firma de catering.

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Avem garantia alimentelor si a normelor de igiena din partea firmei de catering

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

nu avem nici un gram de zahar in meniul nostru.

Sucuri primesc?

NU

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

Intotdeauna fructe de sezon, variaza mereu

Cât de mare este o porție de mâncare?

Depinde de varsta copilului, dar suficienta cat sa sature orice burtica

Este programul de activități respectat?

DA

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

Da. Pana la ora 9:00

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

Avem grupa de copii cu varsta cuprinsa intre 1 an si 2 ani. A doua grupa, copiii au varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani. Si grupa mare, in care sunt copii intre 3 si 6 ani.

Câți copii sunt într-o grupă?

la 1-2 sunt 6 copii, la 2-3 sunt 8 copii, la 3-6 capacitatea grupei este de 20 de copii.

Nr de cadre didactice alocate/grupa

La grupele mici sunt cate 2 fete pentru fiecare grupa. Grupa mare are 3 cadre didactice.

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Da. Mai ales ca primim copii de la 1 an si nu putem avea pretentia sa fie "pampers free" inca de la aceasta varsta. Antrenamentul la olita I incepem impreuna, dupa ce am stabilit niste puncte de referinta cu familia.

Cum se face comunicarea cu părinții?

In primul rand: in timp real. Pe telefon, pe whatsapp, sau pe mail

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Discutam orice situatie cu toti parintii.

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

Exista tabel zilnic in vestiarul gradinitei, privind masa si somnul.

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

Despre evolutia copilului se discuta cu educatorul de cel putin 4 ori pe an scolar.

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

Fiecarui copil i se explica orice situatie neplacuta si se incearca sa se rezolve pasnic

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Montessori asta dezvolta. Fiecare copil este unic. Se incurajeaza orice abilitate iese in evidenta la fiecare copil in parte.

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

Iesim in fiecare zi afara, si dimienata si dupa-amiaza, pe orice vreme

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

DA

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

21 grade iarna, si maxim 26 vara. Nu avem nevoie de aer conditionat (nici nu este indicat), cladirea noastra este foarte racoroasa vara

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

Curtea este mica, dar incercam sa o facem placuta, si mai ales utila pentru fiecare copil in parte. Pe jos este iarba, pavaj, nisip.

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

Taxa lunara depinde de varsta copilului. Gasiti pe site informatii pentru toate grupele la ambele programe (scurt + lung). Taxa se mentine.

Alte taxe?

Avem taxa de inscriere 600 lei.

Ce activități include această taxă lunară?

Taxa de scolarizare + Hrana

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Exista optionale lunare, extracurriculare, seminarii pentru parinti, intalniri cu specialisti in diferite domenii. Taxele sunt diferite si fiecare familie alege daca vrea sa participe sau nu. Din aceasta lista nu este nimic obligatoriu.

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

15% reducere

Lasă un comentariu

Evaluarea Ta

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed
Julia august 7, 2019 1:49 pm
Price
Location
Staff
Services
Food

The best place for smart kids!