PROKINDER  a fost construit de noi.

Este un cuvant inventat aici, in interiorul echipei, este ceea ce facem zilnic… ambitie, metoda, perseverenta in relatia cu copiii si pentru copii.

Incercand un exercitiu de imaginatie, recurgand la sonoritatea PRO KINDER  sau la trimiterile pe care le sugereaza veti gasi radacini si posibile semnificatii din latinescul PRO dar si din limba germana KINDER(copil). Veti identifica o combinatie de cuvinte care trimite cu gandul la cel care face, care creeaza ceva pentru copii…acum…  pentru viitor.

Inainte de viitor, Pro Kinder are experienta in ceea ce face zi de zi!

Ne propunem rezultate de exceptie, extracurriculare si personale pentru elevii nostri avand o echipa de profesori responsabili si entuziasti, cu un traseu educational urmarit pentru fiecare elev, o colaborare permanenta si productiva cu parintii!

Copiii nostri sunt oglinzile noastre. Ei ne redefinesc si ne readuc spiritul copilariei si al inocentei.

Scopul pentru care am ales sa fim alaturi de copii in fiecare zi este ca ne dorim sa trasformam imposibilul in posibil si sa putem da fiecarui copil educatia si motivatia de a-si implini visele!

Putem sa stergem lacrimi de pe chipurile micutilor, sa ascultam necazurile de fiecare zi, mai ales cele legate de “uite, iar mi-a luat ursuletul” si de ” l-am intrebat si mi-a spus ca nu vrea sa fim prieteni”, sa dam incredere micutilor si sa urmarim impreuna implinirea minumilor vietii.

In fiecare dimineata, dupa ce dansam si ne invioram, avem ora de exprimare libera, in care fiecare copil e liber sa fie suparat, furios, vesel, dezamagit sau fericit, vom afla cum se simte fiecare si mai ales care este motivul starii sale.

Invatam unii de la altii intreaga gama de emotii care ne cuprind pe toti la un moment dat..si astfel invatam sa fim mai  intelepti!

Apoi, citim si scriem, cantam, ne jucam, facem castele, descoperim unde sa punem fiecare bucatica de puzzle, ne hranim si ne odihnim. Aflam cum sa ne purtam frumos, cum sa ne imbracam si, desigur, cum sa avem grija de noi.

Relatia deschisa si comunicarea permanenta cu copilul sunt foarte importante pentru noi.

Program de Lucru

Luni

08.00-18.30

Marti

08.00-18.30

Miercuri

08.00-18.30

Joi

08.00-18.30

Vineri

08.00-18.30

Sâmbătă

Inchis

Duminică

Inchis

Gradinita privata sau de stat?

privata

Varsta minima de la care sunt primiti copiii

1 an si 2 luni

Acreditare/Autorizare

Autorizare

Exista program de vara? Daca da, care este acesta?

Versiunea de Scoala de Vara consta in 5 zile consecutive de activitati (de luni pana vineri) timp de 9 saptamani in care copii sunt indrumati sa descopere tainele lumii, experimentand.

Sistem camere video

nu

Exista transport pentru copii?

da

Care este sistemul educațional adoptat?

Curriculum de predare la Pro Kinder are la baza: Curriculum pentru educatia timpurie a copiilor propus in Romania, Curriculum pentru educatia timpurie propus si aprobat in U.S.A, Alte sisteme si tehnici folosite pentru nivelul 0-3 1/2 ani in tari cu un sistem de educatie bine dezvoltat pentru nivelul Anteprescolar. Predarea este bilingva (romana-engleza).

Când a fost înființată grădinița?

2006 si si-a schimbat denumirea si autorizarea 10 ani mai tarziu.

De ce pregătire și experiență dispun cadrele didactice?

Facultate, iar o parte detin si master in domeniul educatiei.

Cum se implică grădinița în pregătirea personalului? Investește în acesta constant și continuu?

Instruire continua folosind surse interne sau externe in ceea ce priveste programele educationale defasurate.

Sistemul educational este implementat bilingv? Daca da, care este limba straina?

Da. Predarea este romana-engleza

Care este perioada de acomodare și ce presupune aceasta? (de ex pot sta parintii cu copilul la inceput)

In urma evaluarii efectuate inainte de inscriere, de catre un psiholog se realizeaza un plan individualizat de integrare. Planul tine cont de varsta si nevoile copilului. Pentru copilul mic atasamentul este important in procesul integrarii. Atasarea copilului se face treptat, in prima etapa fata de o singura pesoana (un adult -„ figura de atasament”), ulterior copilul continuand procesul atasarii si fata de alte persoane din jurul lui (adulti si copii). Procesul integrarii dureaza de la cateva zile pana la cateva saptamani si depinde de structura emotionala a copilului.

Care este politica grădiniței privind sănătatea copiilor?

Copiii sunt preluati cu analize si aviz de intrare in colectivitate. Daca se imbolnavesc e nevoie ca ei sa fie vazuti de un medic care poate face recomandari in privinta sanatatii si avizeaza intrarea in colectivitate.

Există o rutină zilnică privind controlul copiilor?

Da, exista o rutina de verificare zilnica.

Cu ce afecțiuni de sănătate sunt primiți copiii la grădiniță (exemplu: mucoasă nazală, tuse, roșu în gât, etc.)?

Copiii care sunt bolnavi vor consulta un medic si pot reveni la Prokinder doar cu aviz de intrare in colectivitate.

Dacă nu sunt primiți în cazul anumitor afecțiuni, pe parcursul lipsei de la grădiniță, se plateste taxa?

Taxa este tip abonament si se achita integral.

Acceptă politica grădiniței administrarea de remedii, medicamente sau siropuri pentru răceli ușoare?

Copiii care detin aviz de la medic pot intra in colectivitate. Daca medicul recomanda sa continue un anumit tratament atunci se incheie un acord intre parinte si institutie pentru administrarea medicamentului.

În cazul căror afecțiuni de care copilul dă dovadă la grădiniță, este parintele contactat să-l iei pe cel mic acasă (exemplu: febră, diaree, vomă, etc.)?

Parinti sunt contactati pentru toate afectiunile si copilul este preluat de familie.

Care este programul de somn?

13:30 - 15:30

Copiii dispun de un dormitor separat sau dorm în aceeași încăpere în care își desfășoară activitățile?

Exista dormitor separat (la Prokinder toate spatiile sunt separate: exista Sali speciale pentru clasa, activitati sportive, sala mese, Sali de somn).

Copiii își păstrează locurile în paturi pe tot parcursul săptămânii sau fiecare doarme la-ntâmplare?

Fiecare copil are un pat inscriptionat care ramane al lui pentru o perioada lunga de timp (1 an).

Cât de des se schimbă lenjeria?

Cat de des este nevoie.

Fiecare copil, la intrarea în colectivitate, are deja un ritual de somn format. Reușesc cadrele didactice să respecte aceste ritualuri pentru a ușura integrarea copiilor, sau dispun de o altă politică de adaptare?

Pentru fiecare copil exista un document pe care parintii il primesc si e nevoie sa-l completeze. Aceasta usureaza cunoasterea copilului si posibilitatea de a tine cont de nevoile celor mici.

Care este programul meselor și al gustărilor?

Mic dejun 8:40-9:00, Gustare fructe proaspete in jurul orei 11:00, Pranz 12:15-13:15 (pe grupe), Gustare dupamasa 15:15-16:00 (pe grupe).

Dispune grădinița de bucătărie internă? Sau mâncarea este furnizată de o firmă externă de catering?

Mancarea este livrata de o firma specializata in pregatirea ei.

Indiferent de răspunsul la întrebarea anterioară, cunoaște grădinița cu exactitate proveniența alimentelor de bază? În cazul sistemelor de catering, ce garanție are grădinița că alimentele utilizate în prepararea mâncării respectă toate normele de igienă?

Firma care livreaza mancarea are autorizatile obtinute, transmite catre noi toate documentele cerute si ei au control de la organele competente, control pe care si noi il avem.

Include programul alimentar și dulciuri? Dacă da, ce fel de dulciuri? Cum sunt preparate?

Dulciurile sunt gustari pregatite de firma care livreaza mancarea si sunt gatite in acea zi. Exemplu: clatite, pandispan, biscuiti de casa.

Sucuri primesc?

Nu

Ce fructe primesc zilnic? Variază acestea?

Fructe de sezon. In functie de anotimp ele pot varia.

Cât de mare este o porție de mâncare?

Gramajul mancarii este specific varstei - conform standardului de hrana romanesc.

Este programul de activități respectat?

O zi la Prokinder are nenumarate activitati pe domenii diferite.

Există o regulă privind ora de sosire a copiilor la grădiniță?

Incurajam participarea la program, dar primim copii la orice ora.

Grupele de vârstă sunt respectate? Sau există grupe care sunt mixate cu copii mai mici sau mai mari cu un an?

Copiii sunt organizati pe grupe de varsta, dar se tine cont si de nivelul lor de dezvoltare.

Câți copii sunt într-o grupă?

Grupele au intre 6 si 14 copii.

Nr de cadre didactice alocate/grupa

Exista un cadru didactic coordonator pentru fiecare grupa si ingrijitoare pentru partea de ingrijire.

Există suport din partea grădiniței privind trecerea de la utilizarea scutecelor la oliță sau reductor pentru wc?

Incurajam folosirea toaletelor, dar nu folosim olite. Avem o procedura si exista tot suportul Prokinder pentru folosirea toaletei.

Cum se face comunicarea cu părinții?

Comunicarea cu parinții este stransa și se realizeaza prin mai multe canale: Caiet de corespondenta de la profesor/educator despre activitațile de la clasa cu rol evaluativ si informativ; Scrisori de corespondenta saptamanale care cuprind activitatile desfasurate de copii; Comunicare directa cu parinții (telefonic sau la intalniri programate); Evenimente care îi implica pe parinti: lectii deschise, serbari, atelier; Intalniri cu parintii (periodice)

Există transparență, sinceritate cu privire la situații mai neplăcute pentru copii? Spre exemplu, cazul în care copilul e lovit sau atunci când unii dintre copii au anumite boli.

Exista transparenta in ce priveste propriul copil, dar nu putem face discriminare si nici nu putem discuta situatia altor copii cu diverse persoane. Daca exista incidente atunci parintele este contactat si I se explica situatia.

Cum se face raportarea zilnică despre copil?

Relatia teacher-parinte este continua si de suport in beneficiul copilului. Comunicarea cu parintii este saptamanala (prin caietele de corespondenta, fise de evaluare, panoul cu activitati). Daca este nevoie exista si comunicare zilnica (parintele este sunat, sau copilul este predat de catre teacher).

Ce presupune raportarea periodică privind evoluția copilului?

Evaluarea se realizeaza periodic astfel: Saptamanal caietele de corespondenta contin rubrici evaluative, Periodic copiii sunt evaluati pe o fisa Portaj. Aprecierile sunt comunicate parintilor si stau la baza proiectarii activitatilor pentru perioada urmatoare de catre coordonatorii grupelor.

Cum sunt gestionate crizele copiilor sau conflictele, discuțiile cu caracter agresiv/violent care pot apărea între copii?

Copiilor li se explica situatiile, apoi modul cum e nevoie sa ne comportam pentru a avea o relatie sanatoasa. Nu este tolerata violenta intre copii sau intre copii si adulti. Daca exista totusi incidente intre copii atunci se discuta cu ei, sunt ajutati sa exprime (pe cat posibil) despre ce a fost vorba, apoi se poate apela la o pauza de reflectie sau copilul este preluat de o alta persoana pana se linisteste.

Se pune accent pe dezvoltarea firească, armonioasă a copilului? În ce măsură? Se urmărește stimularea fiecărui copil în parte, în funcție de abilitățile și zona de interes manifestate?

Se pune accent pe dezvoltarea armonioasa a copilului in toate domeniile. Se incurajeaza practicarea sportului, dar si a activitatilor muzicale si artistice.

De câte ori pe zi sunt copiii scoși afară? Se practică ieșirile în aer liber, indiferent de anotimp?

Copiii ies in aer liber, dar activitatile se desfasora in mare parte in Sali special amenajate pentru studiu.

Există activități specifice anotimpului sau în concordanță cu vremea de afară?

Exista activitati care se desfasoara afara. Ele sunt special pregatite. Uneori exista si activitati cu parintii care se desfasoara in curtea institutiei.

Care este temperatura din sediu, în funcție de anotimp?

ne raportam la un standard de 21-23 grade

De cât spațiu exterior dispune sediul? Câți metri pătrați are? Ce se află pe jos: iarbă, cauciuc microporos sau ciment?

120mp este in curte. Dispune de o terasa pentru activitati si un spatiu cu mocheta.

Cât este taxa pe lună? Se menține pe toate perioada în care copilul este înscris sau poate fi majorată de la un an la altul?

Program 1: de la ora 8 pana la ora 12:00 – 1220 RON (activitati educationale, cu mic dejun, masa fructe; Program 2: de la ora 8 pana la ora 13:00 – 1370 RON (activitati educationale, cu mic dejun, masa fructe, si masa de pranz); Program 3: de la ora 8 pana la ora 18:30 – 1690 RON ron (activitati educationale, cu mic dejun, masa fructe, masa de pranz, gustare); Orele petrecute suplimentar: 10 ron/ ora, dupa ora 18:30, dar nu mai tarziu de ora 19:30

Alte taxe?

Pentru`programul educational nu exista alte taxe.

Ce activități include această taxă lunară?

Programa propusa de Curriculum pentru Invatamantul Prescolar – Desfasurarea de Activitati Instructiv Educative pe domenii de dezvoltare (pe perioada anului scolar) / Curriculum pentru nivelul Anteprescolar; Supraveghere/indrumare psihologica in vederea optimizarii seriviciului educational; Toate materialele educationale suport in limba romana; Control si supraveghere medicala; Mic dejun, masa de fructe/legume proaspete, masa de pranz si gustare (in functie de program); Integrare treptata, asistata si diferentiata in functie de specificul emotional al fiecarui copil; In perioada vacantelor scolare desfasuram activitati conform unei programe interne; Scoala de Vara; Dansuri (pentru grupa mare); Ateliere periodice pentru programul de dupa amiaza: art&craft, hand made, pictura, creatie, gatit;

Există și alte activități extra? Care este costul acestora pe lună?

Sah, Zumba, Baby baschet, pian/vioara - individual.

Dacă înscriu și al doilea copil, beneficiez de o reducere sau un alt beneficiu?

Da, exista o reducere.

Alte info locatie?

Dispune de spatiu generos si frumos construit. Salile de clasa au lumina naturala.

Afterschool?

Da, dispunem de program After school unde punem accent pe invatare armonioasa. Engleza se preda zilnic, intensiv.

Lasă un comentariu

captcha-input
Pret
Locatie
Personalul
Servicii
Mancare
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed